Маријана Бркић ОК Вележ, најбољи спортиста фебруара-Одбојка је велика љубав

11.03.2021. - Остало

Избор за најбољег спортисту Херцеговине у фебруару је био изузетно узбудљив. И најбројнији до сада.

Најуспјешнија је била Маријана Бркић, одбојкашица Вележа, дјевојка која, заједно са својим саиграчицама, остварује одличне резултате. Ријеч је о једној, како тренери кажу, одличној генерацији, а Маријана, иако још увијек ученик Основне школе, је једна од чланова те екипе.

Маријана најприје да ти честитамо на избору за најбољег спортисту источне Херцеговине за фебруар. Јеси ли изненађена исходом гласања и шта ти значи оваква једна титула?

Као прво желим да се захвалим вама на указаној прилици, мојој породици, мојим тренерима, мом тиму као и свим људима који су гласали за мене и били ми подршка. Велика ми је част што су баш мене изабрали да будем најбољи спортиста Источне Херцеговине за мјесец фебруар. Што се тиче гласања било је јако узбудљиво али сам поносна што је побједа припала баш мени као представнику ОК“Вележ“ из Невесиња. Ова титула ми значи много не само као спортисти него и самој чињеници да је ово гласање привукло доста пажње и доказало да је Невесиње једна мала средина која препознаје квалитет, не само мој него цијелог тима ОК“Вележ“.

Подсјети нас на резултате твог клуба у 2020. и 2021. години?

Што се тиче резултата јако сам задовољна јер смо доказали да наш труд није био узалудан. Сви тренинзи и сва одрицања уродила су плодом и у 2020. постали смо пионирски прваци РС. Са кадетском екипом остварујемо велике успјехе и прве смо на табели.

Ко Вам је најтежи ривал?

Све утакмице су јако узбудљиве али што се тиче млађе екипе, која игра у пионирској лиги, највећи ривали су нам ЖОК „Леотар“ Требиње , а у старијој категорији све екипе су изузетно добре и утакмице су узбудљиве.

Која је тајна успјеха ОК Вележ па тако нижете одличне резултате?

Тајна успјеха је у нашој сложности,напорним тренинзима и одличним тренерима. Без обзира што располажемо минималним средствима , љубав према одбојци надјача све.

Још увијек идеш у основну школу. Завршни си разред, како успјеваш све да спојиш? И тренинге и школу?

Да, идем у девети разред ОШ“Ристо Пророковић“ у Невесињу. Мало је захтјевно спојити тренинге и школу, али једноставно све то дође на своје. Кад нешто волиш ништа није тешко…

Како проводиш слободно вријеме?

Слободног времен и немам баш много али се трудим да га што више проведем са својим пријатељима и породицом .Планирам да упишем гимназију у СШЦ „Алекса Сантић“ ,али и даље интезивно тренирам са својим тимом и да идемо у даље побједе.

Која ти је омиљена одбојкашица?

Свака одбојкашица која са својим трудом и радом изгради свој пут у свијету одбојке дефинитивно је мој узор.

Хоће ли одбојка бити твоја будућност?

Не знам да ли ће одбојка бити моја будућност али, знам, засигурно, да ће бити моја ЉУБАВ.

Коментари
Издвајамо