КВС Леотар други у омладинској конкуренцији

20.03.2023. - Остало

На Градском олимпијском базену у Бања Луци, протеклог викенда одржано је појединачно и екипно првенство Републике Српске у пливању за све узрасне категорије , млађи пионири, пионири, кадети, омладинци и апсолутна.

Учествовало је шеснаест клубова из Републике Српске, са 272 пливача.

Пливачи KВС „Леотар“ на овогодишњем првенству Републике Српске освојили су треће мјесто у омладинској екипној конкуренцији и остварили су одличан успјех. Испред њих су били пливачи Олимпа који су били први и пливачи Борца који су освојили друго мјесто.

Поред трећег мјеста у омладинској екипној категорији, пливачи KВС Леотар окитили су се са прегршт медаља.

Теодора Драпић у омладинској категорији освојила је златну медаљу у дисциплинама 100м и 200м прсно а сребрену у дисциплини 50м прсно. Огњен Ћурић у кадетској категорији освојио је сребрене медаље у дисциплинама 50м слободно и 50м делфин док се бронзаном медаљом окитио у дисциплини 100м делфин. Игор Kундачина у кадетској категорији освојио је сребрене медаље у дисциплинама 100м прсно и 200м прсно. Андреј Радовић у пионирској категорији освојио је сребрену медаљу, у штафетној дисциплини 4×200м слободно, Радовић се бронзаним медаљама окитио у дисциплинама 50м слободно, штафетним дисциплинама 4×100м слободно и 4×100м мјешовито. Грујо Морић у пионирској категорији освојио је сребрену медаљу у штафетној дисциполини 4×200м слободно и бронзане медаље у штафетним дисциплинама 4×100 слободно и 4×100 мјешовито.

Филип Пиљевић у омладинској конкуренцији је освојио сребрену медаљу у дисципли 50м леђно и бронзану у дисциплини 200м леђно. Васили Ћурић у пионирској категорији освојио је сребрену медаљу у штафетној дисциплини 4×200м слободно и бронзане медаље у штафетним дисциплинама 4×100м мјешовито и 4×100м слободно.

Максим Милићевић у пионирској категорији освојио је сребрену медаљу у штафетној дисциплини 4×200м слободно и бронзане медаље у штафетним дисциплинама 4×100м мјешовито и 4×100м слободно.

Хелена Лакић у апсолутној категорији освојила је бронзану медаљу у дисциплини 200м леђно.

– У Бања Луци на првенству Републике Српске наши пливачи су оствaрили одличан успјех. Отпливали своје личне рекорде, освојили медаље, трeће мјесто у омладинској екипној категорији тако да смо презадовољни њиховим наступом на овогодишњем првенству Републике Српске у 25м базену – истиче Вељко Пиљевић, тренер у KВС Леотар.

Коментари
Издвајамо