Корона зауставила грчки спорт

Аутор: Спортски журнал
05.11.2020. - Остало

Због ширења короне грчке здравствене и спортске власти су забраниле све активности у тимским спортовима изузев фудбала и кошарке.

То се односи на клубове и спортове у црвеној зони где је највећи ризик ковида 19. Како су готово сви прволигаши са Атике на којој проглашена црвена зона, одложена су два кола ватерполо првенства.

Не раде ни објекти, па Вуљагмени и Идракос немају могућност да се припреме за квалификације Лиге шампиона. Затражили су уступак локалних власти и чекају одговор.

На видео конференцији клубови су се заложили за наставак такмичења. Ставови су послату заменику министра културе и спорта. Председник савеза Димитрис Диатесопулос је најавио да ће клубовима бити додељено 30.000 евра за недељна тестирања.

Спортисти су огорчени. Милонакис је за сајт Олимпијакоса рекао:

– Хоћемо да играмо, много од нас заједно са породицама живе од њега. Ако станемо биће катастрофа. Спремни смо да се придржавамо протокола. Уз то прекид не одговара ни репрезентацији. Оваква одлука је погубна и верујем да ће се држава постарати да не зажалимо што смо изабрали да будемо спортисти.

http://www.zurnal.rs/vaterpolo/strane-lige/104583/u-grckoj-stao-sav-sport-osim-fudbala-i-kosarke

Коментари
Издвајамо