Компанија „Моцарт“ помаже шахистима из Љубиња

03.09.2021. - Остало

Шаховска табла је симбол животног пута на коме се самостално доносе одлуке и преузима одговорност за њих. Они чије су мисли између краља, топа, скакача, ловца и пјешака добро знају да је потребно стално повлачити добре потезе. Компанија Моззарт опредијелила се за онај најбољи – да подржи младе шаховске наде из Љубиња на путу ка велемајсторским титулама. За Шаховски клуб Љубиње ова донација је подстицај за нове успјехе. „Дјеца су одушевљена, ово је лијеп поклон за њих. Заиста цијенимо овај Моззартов гест, довољно нам је то што нас се неко сјетио, а нове шаховске гарнитуре и сатови ће нам добро доћи за наставак усавршавања шаховских вјештина. Захваљујући Моззарту, који повлачи најбоље потезе у друштвено-одговорном раду, можемо да наставимо са добрим партијама. Због тога им се захваљујем и у име дјеце“, каже Мирко Бодирога, предсједник Шаховског клуба Љубиње.


Идеално вријеме за почетак учења шаха је од 4. до 7. године живота јер овај спорт пружа велику корист за интелект и развој личности дјеце. У овом клубу од оснивања успјешно раде са малишанима. Клуб је основан 2000. и радио је двије године, након чега је угашен. Обновљен је прије три године од када су окупили 14 дјеце која редовно тренирају. Малишани узраста од девет до 13 година показују таленат и посвећеност, те биљеже добре резултате. На овогодишњем Кадетском првенству њихов члан Вук Брборић био је други у Републици Српској. И остали чланови остварили су запажене резултате на овом такмичењу, али и Лиги Херцеговине. Клуб се финансира годишњим грантом из општинског буџета, симболичним чланаринама, а понекад добију помоћ љубитеља спорта. Међу донаторима од данас је и компанија Моззарт која је пружила подстицај младим шаховским надама.
„Донацијом опреме жељели смо Шаховском клубу Љубиње да дамо подршку на путу освајања нових титула и стварању будућих велемајстора. Надамо се да ће им то бити вјетар у леђа за многе добре партије у будућности“, каже руководилац Дирекције корпоративних послова Моззарта, Селма Салкановић.

Коментари
Издвајамо