Као некад… Требишњицом бијела лађа плови (фото)

20.08.2021. - Остало

Тркама лађа и кајака у Требињу је почела дводневна манифестација „Дани Требишњице“, која је првог такмичарксог дана окупила више од 30 такмичара у шест различитих категорија. Манифестација је почела трком лађи од Каменог моста до моста Ива Андрића, гдје су лађари правили заокрет и поново веслали до старта. У три веома узбудљиве трке публика је такмичаре у више наврата поздрављала аплаузом, а најбољи су награђени пригодним новчаним наградама.

У трци лађама у категорији од 18 до 30 година међу шест такмичара најбољи је био Максим Вучинић, који је био најспретнији на ријеци и најбрже превеслао дужини од око 600 метара. Њему је за освојено прво мјесто припала новчана награда од 200 КМ и диплома.

У трци жена изнад 18 година најбржа је била Милица Бјеловић, која је иза себе оставила још пет такмичарки. Као награду освојила је 200 КМ и диплому. У категорији ветерана, односно такмичара старијих од 30 година, најбржи је био Владимир Станић, коме је припала награда од 200 КМ и диплома. Након лађа организована је трка кајацима и то у три категорија.

На трци на 1.500 метара, на релацији Камени мост-јаз у Бреговима-Камени мост убједљиво прво мјесто припало је Алекси Нинковићу. Припала му је новчана награда од 200 КМ и диплома.

„Ово је нешто што је требало Требињу. Ријека Требишњица је наш бисер и треба јој посветити манифестацију“, казао је Нинковић. У трци на 800 метара за дјевојчице и дјечаке најбржи су били Марија Куртовић и Момчило Нинковић. Начелник градског Одјељења за туризам, пољопривреду и предузетништво Бојан Вучуревић рекао је да се ова манифестација организује по први пут, наводећи да ће у оквиру исте сутра, 21. августа, бити приређени традиционални скокови са Каменог моста са конецертом групе „Три рогата“.

„Скакачи ће се ове године борити за једну од три новчане награде које износе 1.000 КМ за прво, 700 КМ за друго и 500 КМ за треће мјесто“, навео је Вучуревић. Организатори „Дана Требишњице“ су Туристичка организација и Друштво пријатеља Требиња уз подршку Града Требиња, ХЕТ-а, Јавне установе „Екологија и безбједност“, „Барки на Требишњици“, Спортског друштва „Леотар“, Спортског риболовног друштва „Требиње“, пивнице „Хумско“ и кафића „Ла Коста Бјанка“.

Коментари
Издвајамо