Јана … спортски понос Невесиња

12.05.2021. - Остало

Јана Ђерић, чланица Кик бокс клуба Вележ из Невесиња најбољи је спортиста Источне Херцеговине у мјесецу априлу.

Ово је њена прича….

Дјевојка за коју ће се тек чути…

 

Како си се уопште одлучила за овај „мушки“ спорт?

Још као малена дјевојчица, с оцем сам пратила на ТВ-у борилачке спортове.Било ми је веома интересантно и сваки дан сам тражила да гледам наше најпознатије борце.У неким тренуцима сам пожељела да и ја једног дана будем као они.Питала сам родитеље да ме упишу на кик бокс али се нису баш слагали са тим.Међутим, моја жеља, мој труд и упорност је била јача од свега.И тако сам полако почела да корачам ка врху најљепшег спорта.

Јеси ли имала страха јер је ту потребно много снаге, да трпиш ударце, да се „тучеш“ у рингу?

 -Нисам имала страха ни у једном тренутку.Била сам спремна на све изазове који ме чекају.Одувијек ме привлачио ринг.Једва сам чекала када ћу ставити рукавице и ући у величанствени ринг који сам прије тога гледала само на ТВ-у, по цијену свега, па чак и јаких удараца.

Јеси ли се икада покајала што си ставила рукавице на руке?

 -Никада се нисам покајала, пронашла сам себе на томе путу.

Колико већ дуго траје твоја каријера?

-Моја каријера траје већ 3 године.И за тако мали период сам јако задовољна резултатима које сам остварила. Наравно, велики удио и заслугу има и мој, најбољи тренер, Неђо Братић. Без његовог труда, подршке и љубави коју нам непрестано пружа, не бих била овдје гдје јесам.

Да ли се неко, некад преварио у погледу тебе? Оно, помисли да си ти цурица, слаба, нејака…а онда добије мае гери у главу?

Дешавало се да чујем разне коментаре, на које се нисам пуно обазирала. Али, занимљиво је то да кад би се рукавице укрстиле, брзо би се мијењало мишљење противница.

Јел ово напоран спорт и колико је популаран у Невесињу?

Спорт је веома напоран.Потребно је бити озбиљан и трудити се.Такође потребна је воља без које ништа не би било могуће.Тренинзи су изразито напорни али уз подршку мојих пријатеља и изразитом вољом нашег тренера да нас научи многим стварима много је лакше стићи до циља. Спорт је доста популаран, мој клуб гдје тренирам већ постоји 23 године.Изњедрио је Европске, Балканске, прваке Србије, БиХ.

Које те обавезе очекују у рингу у наредном периоду?

Европски куп Србија, Опен -Првенство БиХ на Палама, Европски куп у Карловцу, Wако гран при Илиџа, Првенство Србије,Балканско првенство, Европско јуниорско првенство.. доста обавеза ….

Видиш ли себе у наредном периоду у рингу?

Ако Бог да, наравно да видим себе у наредном периоду у рингу.Укратко мени је кик бокс живот.

Шта за тебе значи титула најбољег спортисте у априлу у Источној Херцеговини?

-То за мене представља велики успјех.Драго ми је што сам имала много гласова и што су људи препознали мој труд.Овим путем би се свима захвалила свима који су ми подршка,такође се захваљујем нашем спонзору НЕВЕСИЊЕ ПУТЕВИ без ког не би могли отићи на многа такмичења.И наравно свим људима који су гласали за мене.

Коментари
Издвајамо