И музика и пиштољ-Прича Милка Грубача

Аутор: глас ТБ
06.06.2022. - Остало

Поводом 30 година рада Стрељачког савеза РС, Требињцу Милку Грубачу, члану сениора Омладинског стрељачког клуба „Леотар“, дисциплина ваздушни пиштољ, средином марта у Теслићу уручено је признање за изузетан дугогодишњи допринос у развоју и промоцији стрељачког спорта у РС. Перспективан, а скроман док говори о спортским дометима, иако са префиксом рекоредера БиХ и РС у својој дисциплини, једини је требињски стријелац који је ову награду добио, те му, не крије, признање чини велику част. Посебно, додаје, што је поред њега, као заслужни спортски радник награђен и његов тренер Спасо Шкоро.

У стрељаштво сам ушао са 16 година и већ са 17, као јуниор, на првом такмичењу оборио клупски рекорд за 22 круга на пиштољу“, присјећа се Милко те 2009. године и првих одличних резултата, након свега пола године тренирања.

Потенцијал је био евидентан па га је тренер са пушке одмах преусмјерио на пиштољ, препознавши у њему технике стријелца за ову дисциплину. Кренула су такмичења, домаћа, међународна, интернационална, Београд, Загреб, Сплит, Осијек…, обарање рекорда, као и Европско првенство у Италији. Највећи досадашњи резултат му је 570 кругова, од максималних 600 колико се пуца, односно просјек 9,5 по серији. У стрељачкој каријери, као јуниор више пута је обарао властити рекорд, чак и међу сениорима.

У међувремену, између тренинга и посла техничког реализатора прогама у Радио Требињу, Милко времена има и за хоби. Они млађи добро познају овог шармантног ди-џеја, који када није на такмичењима, ради по клубовима у Херцеговини. „Мени је то одлично, релаксира ме, забављам себе и друге, уживам. Упознајем нове људе и мимо спорта имам неки мало другачији живот. Музику сам увијек волио. И посао у Радио Требињу ми је такав да доста времена проводим уз миксету, пуштајући, поред осталог и музику, па сам дошао на идеју да реализујем нешто што ме одавно привлачи. Опрему сам набавио сам, научио да радим и у томе сам већ три године. Занимљиво и опуштајуће“.

На наше питање која му је жеља у стрељаштву, са сјајем у очима одговара Олимпијада, као сам врхунац овог спорта. Желимо му остварење сна. А ако се и не догоди, није важно. Битна је спознаја да у нашем граду имамо младост пуну потенцијала и ентузијазма, спортисте и, првенствено добре људе којима се поносимо ма колико и докле да узлете!

Коментари
Издвајамо