I karatista i fudbaler i Vukovac-Pavle Mihić

10.06.2022. - Остало
Da sport i škola mogu ali moraju zajedno potvrđuje današnji primjer iz Bileće gdje je  u holu O. Š.,, Petar II Petrović Njegoš“ upriličena svečanost povodom dodjele priznanja najistaknutijim učenicima, a diploma Učenik generacije pripala je Pavlu Mihiću. Pored Mihića Vukove diplome dobili su Saška Ilić, Jana Delić, Isidora Uljarevic i Sofija Dutina. Pohvale i diplome za odličan uspjeh na kraju svake školske godine dobili su Ana Rogan, Una Dunđerović, Vladimir Ilić i Zoe Kundačina.
Učenik generacije Pavle Mihić tokom školovanja nizao je uspjehe na takmičenjima iz matematike, fizike, srpskog jezika…Bio je kapiten ekipe koja je na Međunarodnom takmičenju iz istorije,, Nemanjići“ zauzela drugo mjesto. Trenira karate i fudbal gdje niže brojne uspjehe.
,, Beskrajno sam srećan što je moj trud i trud mojih nastavnika nagrađen sa diplomom đaka generacije. Tačno je da ovaj uspjeh znači neka odricanja ali sa dobrom organizacijom sve se može postići. Ova diploma je došla kao rezultat ne samo mog rada već, prije svega, rada moje učiteljice Sanje Janković, moje razrednice Aleksandre Vujić i svih nastavnika koji su mi nesebično pružali svoje znanje i trudili se da postignem uspjeh. Planiram da upišem Gimnaziju jer mislim da mi je moja škola dala dobar temelj za tu odluku. Čestitam mojim prijateljima koji su danas dobili diplome i zahvaljujem se školi koja nam je organizovala divan prijem“ rekao je Pavle.
Na Pavlov uspjeh neizmjerno je ponosna i njegova učiteljica Sanja Janković.
,, Pavle se već na početku prvog razreda počeo isticati svojom zrelošću i marljivošću. Vjerovala sam u njega i danas sam beskrajno srećna što sam dio njegovog školovanja i odrastanja. Želim mu da ostane uporan i vrijedan, da vjeruje u svoje snove i nastavi da bude najbolji“ rekla je Janković.
Prisutne je pozdravio direktor J. U. O. Š. Petar II Petrović Njegoš Miodrag Parežanin. Čestitajući učenicima čestitao je i zahvalio se učiteljima, nastavnicima i roditeljima jer su svi oni zajedničkim djelovanjem stvorili uspješne učenike. Parežanin je istakao da su diplome u rukama najboljih potvrda da nijedan uspjeh ne dolazi sam od sebe ali da se rad, marljivost, istrajnost i odlučnost uvijek isplate.
Коментари
Издвајамо