Хелена „златна“ , Филип „сребрени“ у Бањалуци

21.02.2021. - Остало

 

На градском олимпијском базену , популарном ГОБ-у, у Бања Луци у суботу , 20.02.2021,  одржан је међународни меморијални пливачки митинг „Младост куп 2021 – Бранко Мићин“. Учешће на овоме пливачком митингу узело је 381 пливач из 17 клубова са подручја Србије и Босне и Херцеговине.

Клуб Водених Спортова „Леотар“  на такмичењу у Бањалуци представљали су Филип Тасовац (2008), Огњен Ћурић (2007), Хелена Лакић (2005), Теодора Краљевић (2005) и Филип Пиљевић (2005). Ово је за пливаче КВС „Леотар“, након зимског првенства Републике Српске у пливању које је одржано почетком марта 2020   и паузе од готово годину дана  због пандемије ЦОВИД 2019,  прво такмичење на ГОБ-у.

Пауза у такмичењима на ГОБ-у није оставила трага на пливачи КВС „Леотар“, они су на овогодишњем меморијалном пливачком митингу „Младост куп – Бранко Мићин“ остварили  одличне резултате.

Пливачи КВС „Леотар“ освојили су три медаље, злато и два сребра. Златном медаљом окитила се Хелена Лакић у дисциплини 100м леђно, Хелена је на 50м леђно освојила сребрено одличје. Филип Пиљевић је у дисциплини 100м прсно освојио сребрену медаљу. Поред освојених медаља треба се истаћи да су пливачи КВС Леотар у својим дисциплинама поправили своје личне рекорде, у томе су предњачили млади пливачи КВС Леотар, Филип Тасовац и Огњен Ћурић.

Пливачи КВС „Леотар“ у наредном периоду настављају са тренинзима у СРЦ „СЛ ОЛИМП“ и у спортској дворани Милош Мрдић. „За готово све наше пливаче ово је било прво такмичење наког паузе од годину дана. Презадовољни смо оствареним резултатима. Ако то епидемилошка ситуација буде дозвољавала у марту нас очекују републичко и државно првенство где очекујемо још боље резултате наших пливача“ – истакао је Вељко Пиљевић, тренер у КВС Леотар.

 

Коментари
Издвајамо