Глорија Куреш најбоља спортисткиња Билеће

27.01.2022. - Остало

За најбољег спортисту града проглашена је атлетичарка Глорија Куреш. На другој позицији нашао се фудбалер Никола Ђорђић, а на трећој каратисткиња Ивана Самарџић.

„Веома сам почаствована што сам изабрана за спортисту 2021. године у нашој општини, јер конкуренција је велика. Моји суграђани су постигли сјајне резултате у различитим спортовима. Билећа је мали град великих талената и треба улагати у спорт. Мислим да овом манифестацијом презентујемо Билећу у лијепом свијетлу и свакако да је то подстрек младима да се баве спортом. Желим свим колегама спортистима да остваре и у овој новој, као и свакој наредној још више успјеха. Хвала још једном и спортски поздрав“, рекла је Глорија Куреш.

Глорија је у анкети коју је спровео сајт „Билећа вијести“ освојила највећи број гласова и проглашена за спортисту године по избору читалаца овог портала.

Глорија Куреш чланица је Атлетског клуба „Борац“. Освојила је прво мјесто на јуниорском првенству РС на 1500 метара, прво мјесто на јуниорском првенству БиХ у Сарајеву на 800 и 1500 метара, друго мјесто на јуниорском првенству БиХ у Зеници на 800 и 1500, пето мјесто на екипном Европском првенству на Кипру са сениорском репрезентацијом БиХ гдје је учествовало 12 држава, а тада је и оборила лични рекорд на 1500 метара. Глорија је освојила и треће мјесто на Међународном митингу у Сарајеву на 1500 метара, друго мјесто на сениорском првенству РС на Сокоцу, прво мјесто на Првом Свесрпском атлетском купу трчећи за сениорску репрезентацију РС на 3000 метара, прво мјесто на Невесињској олимпијади на 800 и друго мјесто на 100 метара.

Фудбалер Никола Ђорђић са пионирима Херцеговца наступао је на три завршнице за првака Републике Српске на којима учествују четири најбоље екипе из РС. 2019. године добио је позив пионирске репрезентације РС. Прошао је све млађе селекције „Херцеговца“ и дебитовао за први тим. Ђорђић је играо на све четири званичне утакмице у јесењем дијелу првенства. За Николу су заинресованост показали фудбалски клубови: „Вележ“, „Звијезда 09“ и „Сарајево“.

Каратисткиња Ивана Самарџић ученица је шестог разреда Основне школе „Свети Сава“. Каратеом се бави од пете године а до сада је освојила 52 медаље. Такмичила се на свим нивоима од регионалног такмичења до Балканског првенства. На регионалном такмичењу борила се у пет категорија и освојила пет златних медаља, на Републичком првенству такмичила се у три категорије и освојила двије златне и једну сребрну медаљу, на нивоу БиХ такмичећи се у три категорије окитила се са двије сребрне и једном бронзаном медаљом. На Балканском првенству поражена је у борбама за треће мјесто.

Коментари
Издвајамо