Гатачко соколово око

27.09.2021. - Остало

Првенство Републике Српске, Међународни програм стрељаштва, у гађању ваздушним оружјем (пушка и пиштољ), у категоријама кадета и јуниора у обје конкуренције мушкој и женској, екипно и појединачно, одржано је, 25 и 26  септембра 2021. год. у Теслићу. Гађало се оба дана викенда а учествовали су са својим екипама, сви клубови Р. Српске који раде овај програм стрељаштва од Требиња до Козарске Дубице. На овом Првенству РС стријелци Младости из Гацка су освојили: 4 пехара за екипне пласмане, 18 медаља за пласмане до трећег мјеста и 14 диплома.

ВАЗДУШНИ ПИШТОЉ

Стријелци СК „Младости“ су били најуспјешнији у дисциплини ваздушни пиштољ у обје категорије и остали смо неоправдано без екипних признања пехара и медаља за прва мјеста јер није био потребан број екипа за званично проглашење.

ЈУНИОРИ, Појединачни пласмани

  1. Мјесто: Иван Слијепчевић  са  553 круга  (златна медаља)

2       Мјесто  Стефан Појужина         524 кр.      (сребрена медаља)

3     Мјесто Милош Шушић              490 кр.      (бронзана медаља)

КАДЕТИ, Појединачни пласмани

  1. Мјесто: Милош Шушић  са  333 круга  (златна медаља)

3     мј:  Иван Појужина        246 кр.      (бронзана медаља)

ВАЗДУШНА ПУШКА

Домаћин Геофон је био најуспјешнији у дисциплини ваздушна пушка а наши такмичари су били међу три најуспјешније екипе у обје категорије, те освојили доста медаља и диплома и за појединачне пласмане.

Јуниорке су биле треће екипно у саставу:

Наталија Гојковић   570,1  кругова, Тијана Црногорац   568  Ивана Мирић           563,4  круга. Јуниори су заузели друго мјесто екипно у саставу:Иван Слијепчевић, Стефан Појужина и Никола Шушић.Најбоље пласиран појединачно је Иван Слијепчевић који је освојио бронзану медаљу.

Кадеткиње су биле треће екипно у саставу:Тијана Црногорац,Наталија Гојковић и Ивана Мирић.

Кадети су заузели треће мјесто екипно у саставу Иван Појужина, Никола Шушић и Гојко Манојловић.

Коментари
Издвајамо