Gatački strijelci uspješni u Sarajevu

02.10.2023. - Остало

Finalno (V) kolo premijer lige BiH 2023 održano je u Zetri u Sarajevu, 1. oktobra 2023. godine u organizaciji SS BiH i kluba domaćina SK „Sarajevo“. Učestvovali su  takmičari iz cijele  BiH, oko 130 nastupa strijelaca od kojih je više od pola takmičara gađalo za obe kategorije.SK „Mladost“ je nastupio sa ekipama, u disciplini vazdušni pištolј, juniorska i seniorska kategorija, za ekipne i pojedinačne plasmane u obje konkurencije. Nije bilo zvanične dodjele priznanja, zbog nemogućnosti i pripremlјenih rezultata iz prethodnih kola. „Obaviješteni smo da će se na Finalu KUPA BiH naredni vikend na Grbavici, dodijeliti priznanja i za Premijer ligu BiH“, kažu u SK „Mladost“ Gacko.

 SENIORI I JUNIORI, u disciplini vazdušni pištolј:

 1   Ivan Slijepčević,   – 541 kr.

 2   Milan Ćeklić ,        – 498 kr.

 3   Ivan Pušara,           – 485 kr.

Ekipno su pogodili, 1.524 kr. U finalnom kolu su bili treći ekipno seniori a drugi ekipno juniori. Ostali plasmani nepoznati do izrade Biltena konačnog plasmana lige.

U generalnom  plasmanu lige je Ivan Slijepčević pojedinačno (osvojio zlato), bio prvi u juniorima a ostale plasmane neznamo?

 SENIORKE I JUNIORKE , disciplina vazdušni pištolј:

 1   Ivana Mirić,                  – 504 kr.

 2   Natalija Gojković,          – 480 –

 3   Nataša Koprivica,        – 433 –

Ekipno su pogodile, 1.417 kr. U finalnom kolu su ekipno bile četvrte juniorke a u seniorkama su bile šesto mjesto. Neznamo ni njihove konačne plasmane u generalnom plasmanu Premijer lige bez konačnog Biltena, ekipne niti pojedinačne.

Kao što je već pomenuto,  naredni vikend je po zvaničnom kalendaru SS BiH finale KUPa BiH na Grbavici u Sarajevu.

Коментари
Издвајамо