Еко регата окупила такмичаре из региона

04.09.2021. - Остало

У Требињу се данас одржава 19. „Еко регата“, са око 120 такмичара у 24 дисциплине из земаља региона. Ове године КKK“Требишњица“ слави двије деценије рада, тако да је ова регата једна у низу манифестација обиљежавања јубилеја овог клуба.

Начелник Одјељења за културу, породицу, спорт и образовање Слађана Скочајић отварајући регату рекла је да фер плеј треба да буде основа овог такмичења.

„Ваши домаћини су оно најбоље што имају на ријеци Требишњици. Чувати ријеку је задатак свих грађана и гостију Града Требиња. Ријеку Требишњицу не могу очувати менаџмент Града, спортисти, љубитељи природе, а ријека се може очувати ако је чува свако од нас“, истакла је Скочајић.

Тренер KKK „Требишњица“ Вуле Пантовић казао је да је свака трка дужине 500 метара од моста до јаза.

„Очекујемо да ће се дјеца добро борити, да ће бити неизвјесних трка и да ће им се исплатити сваки извеслани километар током тренинга.

Медаље ће добити три првопласирана такмичара у свакој дисциплини као и три најуспјешнија клуба“ поручио је Пантовић.

Из KKK „Мрачај“ из Руновића са 15 такмичара дошао је и некадашњи предсједник клуба, а сада тренер Анте Лешина.

„Са својим клубом сам обишао готово цијелу Европу, али готово сваке године радо долазим у Требиње, код мога пријатеља Пантовића. Овдје сам добро примљен и  осјећам се као да сам у својим Руновићима“, истакао је Лешина.

Еко регату организује Кајакашки кану клуб „Требишњица“ а покровитељ манифестације је Град Требиње.

Коментари
Издвајамо