Џудисти Леотара марљиви током викенда

22.04.2024. - Остало

Током викенда џудисти Леотара наступили су на три такмичења.

У Котору је одржан 19. Међународни џудо куп на коме је наступило више од 450 младих џудиста из 36 клубова, а на којем су џудисти Леотара освојили 13 медаља: седам златних и по три сребрне и  бронзане медаље, а екипно су заузели треће мјесто.

Златне медаље освојили су: Виктор Бјелогрлић,  Немања Сораић,  Божидар Кисић, Балша Вујовић, Стефан Бјелогрлић, Исидора Лучић и Ирина Лучић. У Сарајеву је одржан први Европски куп за пионире, а истовремено током Европског купа одржао се и семинар на коме су пионири Леотара имали прилику да уче од освајача олимпијских медаља. Златни са Олимпијских игара из Сиднеја, Јапанац Макото Такимото, у улози Кодокан експерта преносио је своје богато знање на младе јудоке, а исто је радила и Maria Centracchio, бронзана са Олимпијских игара у Токију.

На овом Европском купу чланови Леотара Иван Мариновић От и Матија Сораић након три побједе и два пораза заузели су пета мјеста.

У Италији је одржан Европски куп за јуниоре на коме је наступио Видак Маљевић који је након три побједе и два пораза заузео седмо мјесто.

Видак је био бољи од представника Чешке, Француске и Словеније, а поражен је од представника Азербејџана и Црне Горе.

Коментари
Издвајамо