Два сребра и једна бронза Хелене Лакић

28.12.2020. - Остало

Протеклог викенда одржано је Државно првенство БиХ у пливању на коме су учествовали и чланови Клуба водених спортова „Леотар“ и остварили одличне резултате, освојене су три медаље, двије сребрене и једна бронзана и отпливали су низ, својих, личних рекорда. Клуб водених спортова Леотар на Олимпијском базену „Отока“ у Сарајеву, такође због епидемиолошке ситуације, представљало је пет такмичара у старијим категоријама.  Боје КВС „Леотар“ бранили су Хелена Лакић (2005), Јован Вукоје (2005), Филип Пиљевић (2005), Вук Данојлић (2003) и Дамјан Корол (2003).

На сарајевском Олимпијском базену, од требињских пливача, највише успјеха имала је јуниорка КВС „Леотар“ Хелена Лакић. Хелена се на „Отоци“ окитила са три медаље. Двоструки је јуниорски вицешампион БиХ на 50м и 100м леђним стилом, а на 100м леђно титула првака БиХ јој је измакла у задњим метрима трке, док је на 50м делфин стилом освојила бронзану медаљу.

Остали пливачи КВС „Леотара“ , иако без медаља, са испливаним личним рекордима остварили су одличне резултате.Ово првенство је било, због тренутне епидемиолошке ситуације, једино првенство БиХ у овој години, иако их по званичном календару има три, зимско, љетно и отворено првенство БиХ у пливању.

Управо због епидемиолошких разлога и пријављеног броја такмичара, овогодишње првенство БиХ се одржало на два базена у Бања Луци и Сарајеву, било је подијељено на три дијела а резултати са оба базена су улазили у завршни резултат трка.

У предстојећој периоду, 2021. години, у КВС „Леотар“ настављају са тренинзима на базену Спортско-рекреативног центра „СЛ ОЛимп“ и спортској дворани „Милош Мрдић“ са надом да ће предстојећа сезона донијети више такмичења и више радости за пливаче КВС „Леотар“ и све спортисте.

Коментари
Издвајамо