Драган против неправди-шампиона из ринга зауставила администрација

06.02.2021. - Остало

Можда обичном читаоцу име Драгана Пешића неће много значити.

Аутору овог текста итекако хоће јер Драган је, заједно са својим оцем, најтеже ратне године, године одрастања 1992 и 1993. провео у Требињу.

Ријеч је о једном од наших најуспјешнијих ММА бораца којије спријечен је да оде у Рим на борбу у Златном кавезу, и то тако што му Аустријске авиолиније одбиле укрцавање на транзитни лет.

„Моја прича је једна мала прича колико је Босна и Херцеговина небитна на мапи Европе? И колико Аустрија још увек полаже право на анексију!
Овог јутра у 6:30 Аустриан Аирлинес је одбио да ми да изда карту за аеродром Рим Фиумицино коју сам уредно онлајн платио 250 еура.

Будући да имам конекцију из Сарајева преко Беча до Рима, њихово објашњење је било да немам папир или документ који ми италијанска влада или амбасада гарантују да могу да уђем у Италију . Када сам проверавао лет, аустријска влада је од 22. јануара дозволила пролазак кроз аеродром са негативним Корона ПЦР тестом (који сам регуларно урадио јуче!!!)“прича нам Драган и наставља:

„Имам чак и негативан тест крви за хепатитис и сиду који сам им показао, али особље Аеродрома Сарајево је рекло да су из Беча рекли да ми треба папир италијанске амбасаде да могу доћи у Италију.Показао сам званични уговор организације за коју требам да се борим, једне од најпознатијих европских и светских, а италијанских ММА организација…али на аеродрому Сарајево рекли су да им није стало до тога те да је тај папир небитан.Пошто је било 6 ујутру, покушао сам да позовем неке личне контакте (шефа карабињера у Риму, мојр пријатеље из Гуардиа ди Финанза, организатора догађаја, било ко ко може да ми гарантује СА СВИМ ЧИСТИМ ПАПИРИМА КОЈЕ ИМАМ !!!), нажалост било је прерано да било ко може послати званични документ у Беч.“, каже нам Пешић.

Он истиче да је контактирао неке пријатеље из различитих министарстава БиХ да би позвали неке контакте од аустријских званичника те га пустили да дођем у Беч са негативним ПЦР тестом (што је потпуно легитимно) те да ће у међувремену када све почне да ради од 9 часова имати времена да онлајн путем ријеши папир којим му се гарантује улазак у Италију из Аустрије што нигдје онлајн није наведено???!!!…потпуно легитимно јер посједује све потребне папире јер има 3 сата док чека везу са Римом.

„Свако ко може послати било који папир пробудиће се док не стигнем и свако министарство ће радити … али Аустриан Аирлинес ми то није ни допустио да уђем у Аустрију или авион чак са мојим негативним ПЦР тестом !!!!Било је то рани лет да било ко може учинити било шта или назвати било кога у 6 ујутро.Мој лет је отишао!!! Одсео сам са непрофесионалним особљем на аеродрому Сарајево које не разликује Ч и Ћ у свом говору. Назвао сам Лоренца ‘Борг’ Боргомеа и човека који је организатор, да организује НЕШТО да бих могао да дођем у Рим у наредних 15 сати. Нашао је лет из Београда преко Албаније за Рим… Али није било шансе да из Српског Сарајева стигнем до Београда за 4 сата. Тренирао сам последње 3 недеље као животиња !!? !!У овој Корона ситуацији, без отворених теретана ??! Платио сам своје тренинг партнере из свог џепа, платио сам теретану !!! Платио сам скупу храну да бих скинуо килограме, и платио сам авионску карту (која би требало да ми се рефундира), чак и аутобуску картом за Српско Сарајево.А где је моја спортска слава и част за ову борбу ???? А да не спомињем договорену апнажу које бих требао узети за меч и своју децу јер је ово извор њихових прихода ?????И на крају, још сам на аеродрому нагласио 4 пута да ће италијански организатор обавити поновљени тест чим слетим у Рим … Али АустрианАирлинес није хтео ни да ми допусти да само прођем кроз Беч са легитимним негативним тестом корона вируса!!Потпун осећај анексије 1908. Јер смо тако у могућности!!! Не дам ти да уђеш, не дам ти да изађеш и узећу ти све твоје што имаш!!!!“, истче нам на крају Пешић.

Понекад тежи буду административни фајтери него они у ММА рингу.

Ако је Пешић побиједио ове из ринга, не смуњамо да ће побиједити и ове из бирократије.

Јер је побједник.

Коментари
Издвајамо