Донација за веслаче

27.09.2021. - Остало

Кајак кану и рафтинг клубу „Требишњица“ из Требиња, компанија „ДМ“ донирала је 1.000 КМ за набавку спортске опреме – 30 дресова за такмичарке и такмичаре Међународне еко регате Требиње 2021.

„Захваљујем се компанији дм на овој, за нас изузетно вриједној, донацији. Ситуација с финансирањем спортских клубова, који се баве едукацијом и промоцијом здравог живота и здравих навика код наших најмлађих чланова друштва, није на најсјајнијем нивоу тако да је свака помоћ итекако добродошла”, изјавио је Вуле Пантовић, секретар и тренер ККРК „Требишњица“.

Подсјетио је како Кајак кану и рафтинг клуб „Требишњица“ постоји од 2001. године те да је у двије деценије рада изњедрио спортисте који су га представљали на свјетским првенствима и куповима у кајаку и кануу на мирним водама. Тренутно клуб броји 30 чланова, већином узраста од осам до 17 година, док у свом саставу имају и неколико сениора.

„Ове године клуб је учествовао на шест такмичења и остварили смо завидне резултате а, с обзиром да је завршена такмичарска сезона у кајаку, у наредном периоду имамо у плану да одемо на зимске припреме у Бачку Паланку како бисмо усавршили своје знање”, додао је.

Осим Кајак кану и рафтинг клуба „Требишњица“ из Требиња, компанија „ДМ“ је у оквиру пројекта 4. дм Женске трке дјечијим спортским клубовима и удружењима широм БиХ, који активно дјелују у посљедње двије године, одлучила донирати средства потребна за рад и реализацију различитих активности: уређење спортске сале, набавка спортске опреме и реквизита, финансирање одлазака на такмичења, организација тренинга или припрема, организација спортских такмичења и ангажман стручњака за рад са дјецом те осталих активности којима се подстиче успјешан спортски развој дјеце и омладине.

Коментари
Издвајамо