Ђоковића смјестили у хотел са азилантима

06.01.2022. - Остало

Поштовање правила или стицање јефтиних политичких поена на примени силе? Аустралијске власти тврде да само раде оно што закон налаже, мада је утисак да им јавност полако окреће леђа док се прича о судбини Новака Ђоковића по слетању у Мелбурн. Последње информације кажу: први рекет света ће у Аустралији остати барем до понедељка за када је заказано прво саслушање по тужби његових адвоката.

Ђоковићеви заступници траже да се поништи одлука о депортацији, исти захтев изнела је и амбасада Србије у Канбери – истина, амбасадора тамо нисмо именовали већ годину и по дана – али премијер Скот Морисон и званично је одбио такав захтев. “Србија је увек била пријатељска земља, посебно кад се ради о глобалним безбедносним претњама, али ово је специфичан случај у коме се ради о једној индивидуи, а прописи морају да важе за све”.

Нису вредели ни позиви политичара из Србије, па ни протести малобројних испред Парк хотела у Карлтону. Тамо се наиме окупила мања група српских имиграната у Аустралији, али и демонстранти који се већ годинама боре за права азиланата.

Јер веровали или не, Новак Ђоковић је смештен у имиграциони притвор у хотелу са три звездице у коме дели смештај са азилантима са свих меридијана.

Ђоковићеви адвокати су тражили и да најбољи у историји тениса буде пребачен у неки хотел који има терен, а судија Ентони Кели, који није ни чуо за Новака колико се разуме у бели спорт, рекао је да ће бар ту покушати да помогне. Проблем је што у Аустралији мало шта ради све до 10. јануара.

Коментари
Издвајамо