Ђоковић побједник турнира у Београду

29.05.2021. - Остало

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да није погрешио што је одлучио да пре Ролан Гароса игра на турниру у Београду и поручио да иде на титулу у Паризу

„Морам да признам да сам био делом мислима већ у Паризу, али с друге стране, хтео сам да освојим овај трофеј. Пре месец дана сам играо на турниру овде без публике, била је тотално другачија ситуација. Ту сам изгубио у полуфиналу и имао сам додатни мотив, иако обично не играм пред гренд слемове“, рекао је Ђоковић.

„Обзиром да су ретке прилике да играм пред домаћом публиком, а знајући да постоји велика шанса да вас видим на трибинама, лака је била одлука да заиграм и нисам се покајао. Била је исправна одлука“, истакао је најбољи тенисер света.

Ђоковић је данас освојио титулу на АТП турниру у Београду пошто је у финалу победио Словака Алекса Молчана са 6:4, 6:3.

„Желим да честитам Алексу, ти си сјајна особа, сјајан борац и оно што си показао у ових десет дана овде било је заиста импресивно и верујем да је ово почетак добрих резултата“, рекао је Ђоковић.

Он је честитао и организаторима турнира, на чијем челу је његов брат Ђорђе Ђоковић.

„Ја сам, наравно, пристрасан јер сам ти брат, али објективно гледано направили сте изузетан посао и томе сведоче оцене које сте добили за све турнире“, рекао је Ђоковић.

„И за крај шта бих рекао… Идемо на титулу на Ролан Гаросу“, поручио је Ђоковић испраћен великим аплаузом са трибина.

Молчан, који је до финала стигао из квалификација, најпре је честитао Ђоковићу и његовом тиму.

„Желим да захвалим својој девојци, мајци, оцу, тренерима, свима који су укључени у мој живот и који су ми помогли да будем бољи. Желим да захвалим и публици, заиста је била сјајна атмосфера. Покушаћу да уживам у овом другом месту у наредним данима и надам се да ћу играти добро и на наредним турнирима“, рекао је Словак.

Новак Ђоковић ће из Београда отпутовати за Париз, где сутра почиње други гренд слем у сезони. Најбољи тенисер света ће у првом колу Ролан Гароса играти против 66. играча на АТП листи, Американца Тениса Сандгрен

Коментари
Издвајамо