Ђоковић ипак одиграо меч

Аутор: Блицспорт
30.01.2021. - Остало

Новак Ђоковић је забринуо своје бројне навијаче одустајањем од првог наступа у 2021, а онда их је у Аделајду распаметио.

Свега 15-20 минута пре заказаног Нолетовом дуела са Јаником Синером, бројна публика која је дошла на егзибициони турнир у поменутом аустралијском граду обавештена је да најбољи тенисер света неће играти.

Разлог испрва није био саопштен широј јавности, али су са „Тениског канала“ сазнали да се „изгледа ради о жуљевима“. И, уместо Новака, против Синера је заиграо Филип Крајиновић. А онда – нови налет емоција у публици: Ђоковић се после првог сета појавио на терену.

Мало је рећи да је одушевљење завладало на крцатим трибинама тениског комплекса у Аделајду, где је публици дозвољено да се у толиком броју појави услед врло добрих резултата у сузбијању ширења САРС-ЦоВ-2 типа коронавируса.

Ерупцију одушевљења имао је и Ноле, пресрећан што је међу навијачима био и огроман број наших сународника, од којих га је део „посећивао“ у минуле две недеље, долазећи под терасу његове хотелске собе у којој је провео 14-дневну пандемијску изолацију.

И, Ђоковић је на громогласну подршку узвратио онако како то иначе ради (а нарочито на аустралијском тлу).

Након што је Крајиновић освојио први сет резултатом 6:3, истоветним је и Новак добио други.

Испоставило се на крају да је разлог за одустајање, па промену одлуке у виду „дајте да ипак заиграм један сет!“, био велики жуљ који се Ђоковићу појавио минулих дана у корену десне шаке, којом и држи рекет.

Због бојазни да би стање тог великог жуља могло да се значајно погорша услед велике тениске активности, Нолетов стручни штаб се сагласио да наш ас прескочи меч са Јаником Синером на егзибиционом турниру у Аделајду, али… Присуство великог броја наших сународника, као и жеља да, коначно, заигра тенис пред публиком, довела до тога да навијачи који су дошли на први део програма поменутог надметања – ипак уживају у чарима „белог спорта“ уз најбољег на терену.

 

Коментари
Издвајамо