Дарко Драговић спортиста мјесеца марта: Рукомет је најдоминантнији спорт у Невесињу

11.04.2021. - Остало

За почетак честитамо ти на признању! Ипак представља сатисфакцију за сваког спортисту када навијачи цијене његов допринос! За оне који не знају ред је и да нам се представиш! Колико си већ дуго у рукомету и куда су те све рукометни путеви носили?

Укратко, ја сам Дарко Драговић, имам 25 година, живим, радим и играм рукомет у Невесињу. Посебан осврт ћемо ставити на моју спортску каријеру која траје већ 13 година.Прве кораке рукомета сам направио у матичном клубу РК Херцеговина у којем сам и провео највећи дио каријере. У сезони 2017/2018 сам наступао за РК Приједор у Премијер лиги БиХ поред  Приједора имао сам многобројне понуде из других клубова како из БиХ тако и из региона .. нагаласио бих и да сам био на корак од сарадње са  РК Црвена Звезда.

Да ли је по теби рукомет спорт број 1 у Невесињу!

Наше Херцеговачко поднебље је такво да смо познати по висини и снази што се увелико подудара са предиспозицијама које су потребне за рукомет.Самим тим сматрам да је рукомет најдоминантнији спорт у Невесињу..

Неки су склони да кажу да Херцеговина игра у некој другој средини, нпр. Бијељини која је много богатија, била би стандардан члан Премијер лиге? Какво је твоје мишљење?

Наравно за успјех у било ком спорту, па тако и у рукомету, веома важну улогу играју финансијска средства. У овом случају наш таленат, финансијска средства  и одлични услови за рад били би добитна комбинација… па можда и више од премијер лиге БИХ.

Да ли тренутни пласман екипе Херцеговине, задовољава Ваше амбиције? И твоје лично и клуба?

Тренутни пласман моје екипе не задовољава ни моје амбиције нити амбиције клуба, али у овоме тренутку то је један реалан домет .

Један осврт на стање у у рукомету у РС. Колико млади долазе и мијења ли се по теби, стање у регијама? Да ли још увијек рукомет станује у Бањалуци и Добоју?

Бањалука и Добој су одувијек били главни градови рукомета, али мислим да се рукомет у цијелој БиХ дигао на један већи ниво сто се донекле и одсликава са резултатима репрезентације БиХ.

Каве су твоје амбиције у даљњој каријери?

За сада сам ту, у свом клубу. Првенствени циљ ми је да вратимо РК Херцеговину у Премијер лигу, наравно гдје је јој и мјесто али уколико буде адекватних понуда наравно да ћу да наставим да градим своју каријеру у неком бољем и већем клубу.

Како ти се чини ова наша прича hercegsport.com и колико овакав портал доприноси афирмацији здравог живота, спорта, рукомета, младих

Заиста похвалио би ваш портал јер у нашој регији врло мало је сличних , а да се не баве само политиком. Редовно, свакоденвно пратим све што се објави. Спорт је једна врло здрава тема  и сигурно да можете допринијети развоју и стицању самопоуздања код младих и талентованих спортиста.

Коментари
Издвајамо