Данас се одржава ,,Lake tour 2021″

Аутор: Радио Билећа Фото: Радио Билећа
21.08.2021. - Остало
Бициклистички догађај око највећег вјештачког језера у БиХ- „Lake tour 2021“ окупио је данас учеснике из Билеће и градова окружења. Бициклисти возе двије руте, макси која је дуга 68,5 и мини 25,8 километара.
Туристичка организација Билећа по први пут ове године организује ову значајну спортско- туристичку манифестацију.
Према ријечима директора Туристичке организације Билећа Младена Тепавчевића ове године дружење бициклиста биће ревијалног карактера.
„ С обзиром да је догађај ревијалног карактера мање је привлачан професионалним бициклистима, али нама ово значи јер стичемо искуство за припрему трке 2022. године. План је да већ од наредне године ова манифестација буде такмичарског крактера и да буде уврштена у календар Бициклистичког савеза БиХ“, каже Тепавчевић.
У овој спортској манифестацији поред бициклиста из Билеће учествују и бициклисти из Требиња, Бара, Фоче и Никшића. Учеснике ревијалне вожње прате и чланови Мото- клуба „Југ“ из Билеће.
Славко Кљајевић из Никшића већ 30 година бави се бициклизмом.
„Драго ми је што се у Билећи организује једна оваква манифестација чији је мотив првенствено дружење и упознавање нових људи и дестинација. Било би лијепо када би организатори следеће године повећали дужину стазе да би могли да обиђемо још нека мјеста“, каже Кљајевић.
Да је ова манифестација од великог значаја за развој туризма у Билећи сматра и начелник општине Веселин Вујовић.
„Пуну подршку и захвалност дугујемо Туристичкој организацији и свим младим људима који су били укључени у припреме овог пројекта. Овакве манифестације значајне су за промоцију туризма и Билећког језера и добар су начин да се привуче већи број туриста у нашу општину“, рекао је Вујовић.
Првих 30 километара се вози магистралним путем Билећа – Требиње који у већини дионице иде ободом Билећког језера. Послије тога је скретање улијево према граници са Црном Гором, уским асфалтним путем до клуба Јазина, гдје се прикључују и учесници који возе мини руту. Идућа дионица почиње већим успоном, такође уски асфални пут. На крају успона почиње макадамски дио стазе, који преко бране Гранчарево води кроз територију Црне Горе, ободом Билећког језера, уз савршен природни амбијент, старим друмом којим је ишао воз, који данас зовемо Ћиро, све до улаза у Билећу. Вожња се завршава посљедном етапом, дужине 3 км, асфалтним магистралним путем и завршава у центру Билеће, гдје је и званично циљ вожње.
Циљ ће бити постављен код Парка народних хероја, планирани завршетак вожње је до 17 часова.
Коментари
Издвајамо