Ћурић:Подршка неће изостати

22.06.2022. - Остало

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић оргaнизовао је данас, по први пут, пријем за спортисте из свих требињских спортских клубова, који су у протеклој такмичарској сезони остварили запажене резултате.

Ћурић је као највећи успјех истакао да у Требињу има преко 2.000 дјеце и омладине до 18 година који се баве спортом, што је према његовим ријечима, највећи успјех до сада.

„Такође, имамо и највише премијерлигаша, а клубови су задржали тај ранг такмичења и остварили добар резултат. За поједине очекујемо да се пласирају у већи ранг. Град Требиње је подржао све клубове колико је могао. Наш циљ за наредни период је да улажемо још више средстава у спортску инфраструктуру – планирамо постављање рефлектора на стадион Полице, а такође нам је потребан и терен са вјештачком травом. Наш циљ је и да уложимо одређена средства, како би побољшали услове рада у Спортској дворани „Милош Мрдић“, рекао је градоначелник Ћурић.

Веселин Савовић, голман РК „Леотар“ задовољан је резултатом који је освојио његов клуб.

„Освојили смо рекордно пето мјесто у Премијер лиги БиХ. То реално не би било могуће да нисмо имали стручан кадар и поршку Града Требиња, што је све утицало на одличан резултат који смо остварили у претходној сезони“, рекао је он. Иван Мариновић От из Џудо клуба „Леотар“ првак је Републике Српске, а у својој конкуренцији је трећи у БиХ.

„Такмичари из мог клуба освојили су више републичких и државних медаља. Учествовали смо на доста такмичења, захваљујући финансијској подршци Града Требиња“, казао је он.

Град Требиње у континуитету помаже рад свих спортских колектива, а поручено је да ће се таква пракса наставити и у наредном периоду.

Коментари
Издвајамо