Четворо младих за понос Требиња

27.07.2021. - Остало

Предсједник Србије, Александар Вучић, угостио је данас младе спортисте са Косова и Метохије, из Републике Српске и дијаспоре, учеснике кампа „Србија те зове 2021“, чији су учесници и млади требињски спортисти.

Младима је поручио да живот није увијек једноставан, али је важно да увијек буду борбени, вриједни, марљиви, посвећени, да се и у спорту и животу увијек боре и да знају да, као што немају резервну породицу, немају ни резервну отаџбину.

„Увијек је волите. А добродошли сте у Београд, волите га као што Београд и Србија воле вас“, поручио им је предсједник Вучић.

У оквиру београдског кампа „Србија те зове 2021“, који је бесплатан и финансира га Влада Србије, учествују талентована дјеца узраста од 12 до 15 година са Косова и Метохије, из Италије, Швајцарске, Немачке, Републике Српске, Црне Горе, Албаније…

Смјештени у Дому ученика средњих школа „Патријарх Павле“, где уз тренере имају прилику да побољшају своје вјештине у пет олимпијских спортова – тенису, рукомету, кошарци, фудбалу и одбојци. Осим спортских активности, за њих су организовани часови српског језика и историје, али и посјете Зоолошком врту, Калемегдану, стадионима Црвене везде и Партизана, Храму Светог Саве на Врачару…

За младе спортисте ће, између осталог, бити организован и пријем у Старом двору.

Из Требиња као представници Спорстког друштва „Леотар“ Требиње на кампу учествују: Анастасија Радовић -Женски одбојкашки клуб „Леотар“,Алекса Вујић и Давид Делић – Кошаркашки клуб „Леотар „Требиње, Алекса Нинковић Рукометни клуб Леотар заједно са тренером Женског одбојкашког клуба „Леотар“, Мишом Пешићем.

Коментари
Издвајамо