Бронза на врелом асфалту

21.06.2021. - Остало

Члан Бициклистичког клуба Вучији Зуб, Петар Спаић, у недељу је ма Државном првенству БиХ у друмском бициклизму у Грудама освојио треће мјесто и бронзану медаљу у узрасној категорији до 23 године.

Стотину километара трке вожено је по првој тропској врућини, на 38 степени Целзијуса и с обзиром да је ово прва званична Петрова трка у оваквој конкуренцији медаља добија на свом значају.

„На почетку трке дошло је до пада већег броја такмичара при брзини од 60 километара на час али сам успио проћи без пада, једино уз оштећење фелге па сам возио без предње кочнице што ми је било отежавајућа околност. Додатну тежину представљало је око 1400 метара успона“, каже на Петар,

Дан раније Петар је био на државном првенству у хронометру у друмском бициклизму у Мостару и у конкуренцији до 23 године заузео одлично шесто мјесто. Ово му је такође био први наступ и задовољан је с обзиром да нема бицикл за такве трке као ни потребну опрему. Интересантно је рећи и то да се и ова трка возила по правој тропској врућини а Петар је за 100 километара трке попио 11 литара воде што је податак који говори о веома тешким условима за вожњу. На трци је запажен резултат остварио и Милош Бодирога, такође члан Бициклистичког клуба „Вучији зуб“.

Коментари
Издвајамо