Братски и фудбалски (фото)

Фото: Јанко Гашић
10.08.2021. - Остало

Када љето дође онда се и родбина, макар у Херцеговини прикупи.

И тако крену приче, сјећања на неке дивне људе, на неке давне дане, понегдје се запјева…. а понегдје и заигра. И коло разумије се….

Али и фудбал.

Тако су и ове године, окупили се чланови породице Бутулија и одиграли, сада већ традиционални фудбалски турнир. Онако. На мале. На „голиће“.

И све по правилима, на уредно обиљеженом фудбалском терену и све што томе припада.

И ако мислите да је све протекло у мирнодопском ритму, е ту сте се грдно преварили. Наравно да није било грубости, али борбе за сваку лопту, шут, гол, бод… е тога није мањкало.

За љубитеље статистике рецимо да је на турниру учествовало девет екипа из шест земаља. И то из Њемачке, Словеније, Бих, Грчке, Србије и Црне горе.

Прво мјесто освојила је екипа Луч која је у финалу, након узбудљивих утакмица у квалификацијама, побиједила Џиџе са 2:1. У малом финалу , утакмици за треће мјесто, Ћуковина је побиједила Локомотиву са 2:1.

Рекох ли да би спортски новинари имали велики проблем у преносу јер су сви игралчи Бутулије па би их поприлично тешко разазнавали.

Било је ту, као и на сваком турниру и пехара и награда али што је најважније лијепог дртужеа и обећања „видимо се догодине“.

Ако Бог да….

Коментари
Издвајамо