Божидарова круна сезоне

Аутор: Глас Српске
15.12.2020. - Остало

Иако ове године није имао баш пуно могућности да покаже свој вансеријски таленат, члан Џудо клуба Леотар Божидар Вучуревић иза себе има веома успјешну годину, јер је на сваком од седам такмичења на којима је наступио освојио злато.

Зато и не треба да чуди што Џудо савез Републике Српске овог младића рођеног 18. јануара 2001. године предложио као кандидата за Избор десет најбољих спортиста у традиционалној акцији “Гласа Српске”, која траје још од 1955. године.

– Био сам првак Републике Српске у конкуренцији јуниора, млађих сениора и сениора, а исти успјех остварио сам и на шампионатима БиХ у ове три старосне категорије. Уз ових шест златних одличја стигло је и седмо, које сам освојио у Требињу на Меморијалном турниру “Милош Мрдић” – рекао је Вучуревић, који наступа у категорији до 81 килограма.

Требиње је одувијек било расадник сјајних џудиста, зато и не треба да чуди што се одлучио баш за овај спорт.

– Никада се нисам покајао због тога што сам одабрао спорт на татамију. Од почетка каријере уз себе сам имао сјајног тренера Митра Мрдића, који је један од најуспјешнијих спортиста Републике Српске и по броју појављивања међу десет најбољих у вашем избору је без премца – наставио је Вучуревић.

Година је могла да буде и успјешнија, али се испријечио вирус корона.

– Требало је да наступим на првенству Европе за млађе сениоре, а потом и сениоре у Поречу, али је један од другова из репрезентације био позитиван на “ковид 19” и сви смо морали у изолацију, тако да нисмо ни наступили. Остаје жал за тим такмичењем, али вјерујем да ће у 2021. години бити далеко повољнија ситуација са пандемијом, што ће ми омогућити да се још више докажем – истакао је Вучуревић.

Уопште није пуно оптерећен да ли ће се или неће наћи међу десет најбољих спортиста Републике Српске.

– Већ је велика част када те твој савез предложи, јер то аутоматски значи да си на неки начин обиљежио годину. Било би лијепо да будем у одабраном друштву, али и ако се то не деси, вријеме ради за мене. Било, како било, све ће ово за мене бити додатни стимуланс да у наставку каријере постижем још боље резултате, јер знам да то неко посматра и вреднује – додао је Вучуревић.

Божидар Вучуревић послије завршене средње школе у Требињу уписао се на Факултет безбједносних наука у Бањалуци.

– Наравно сада нисам у могућности да тренирам у матичној средини, али то ми не смета. Наиме, наставио сам да тренирам у Џудо клубу Бањалука – истакао је Вучуревић.

 

Коментари
Издвајамо