Божидар Вучуревић кандидат за најбољег спортисту РС

22.11.2022. - Остало

Стручни жири Избора десет најбољих спортиста Републике Српске усвојио је листу кандидата који су у конкуренцији за лауреата у 2022. години.

На првој сједници која је одржана у просторијама “Гласа Српске” жири је прегледао све пристигле материјале струковних савеза и констатовао да су сви послати у складу с прописима, с тим да је до наредне сједнице остављен простор да листа евентуално буде проширена за једног или два кандидата. Међу најбољим је и џудиста Леотара Божидар Вучуревић који је у овој години имао одличне резултате.

Поново се, као и прошле године, десило да због немогућности договора ко је у овој години био најбољи под окриљем одређеног савеза, десило да на адресу спортске редакције “Гласа” нису дошли приједлози свих савеза.

– С обзиром да је у духу и традицији нашег листа да првенствено прати каријере свих спортиста с ових простора, оставили смо простор да до идуће сједнице сагледамо ко су спортисти који можда заслужују да се нађу на листи, а нису их номиновали матични савези. У зависности од процјене жирија постоји могућност да буду додати на листу, па ћемо тек послије друге сједнице знати коначан број кандидата за друштво најбољих – рекао је уредник спортске редакције “Гласа Српске” Душан Репија.

Жири је разматрао и приједлоге савеза у осталих десет категорија.- Крајем идуће седмице одлучиваћемо и о томе. Према ономе што смо видјели, заиста сви номиновани заслужују признање, јер су у својим областима дјеловања остварили врхунске резултате – рекао је члан жирија Дејан Унчанин.Друга сједница биће одржана крајем идуће седмице, а посљедња трећа којом ће предсједавати прослављени ас Драган Шкрбић на дан манифестације 12. децембра.

Као и сваке године у оквиру завршне манифестације Избора десет најбољих спортиста Републике Српске, Министарство породице, омладине и спорта уручиће признања за десет најперспективнијих спортиста и једног спортисту с инвалидитетом. Процедуру овог избора води ресорно министарство у сарадњи са струковним савезима.

Коментари
Издвајамо