Божидар нишани европски врх

Аутор: р.ми. Глас ТБ
01.12.2020. - Остало

Пошаст короне која влада свијетом, неминовно се одражава на спортска такмичења, како на локалном тако и на глобалном нивоу.

Низ административних проблема везаних за ригорозну контролу на вирус корона, спријечили су Божидара Вучуревића да наступи на Јуниорско  првенству Европе у џудоу у Поречу, у Хрватској.  Форма је била темпирана баш за ово такмичење али…

Итекако ми је криво због ситуације која се догодила пред првенство Европе, али све је то Божија воља и то је вјероватно тако требало бити. Сљедеће године сам такође јуниор и даћу све од себе да се попењем на највиши врх Европског постоља, наравно са Божијом помоћи“, прича нам овај талентовани млади џудиста и додаје: „Као и за сваки наступ и за ово првенство сам био максимално спреман и са вјером у Бога вјеровао сам и у себе и надао се најсјајнијем одличју.Ова година је била мало необична због саме ситуације која је потресла цијели свијет тако и због такмичења која су пропала. За сва такмичења која су била одржана сам био максимално спреман и са сваког сам се вратио са златном медаљом. Ове године сам био троструки сампион РС и БиХ. Такође, ове године сам се попео на једну нову животну степеницу, завршио сам школовање у свом граду које ћу даље наставити Бањалуци. Наравно и даље мој највећи сан и циљ је редање нових спортских резултата и освајање великих медаља“, прича нам Божо.

Овај талентовани спортиста сваким својим наступом, понашањем, животом и радом показује гдје је исходиште свега.

„Највећа мотивација ми је вјера у Бога. И свака пожртвованост ће од Бога бити награђена“ тихо че он.

Корона спорт је околност на коју се треба навикавати. Није то лако али и тренирање ни наступање нису једноставни.

„С обзиром на ситуацију која потреса цијели свијет не можемо темпирати форму и планирати нова такмичења али увијек смо у тренингу и спремни смо за наступе. Екипа у клубу је одлична, самим тим и атмосфера на тренинзима није ниста другачија. Са тренером Митром Мрдићем имамо изузетан однос. Митар је прије свега био врхунски такмичар и има подлогу за одличног тренера, свој посао у клубу ради одлично. Надамо се врхунским дометима“, истиче нам Вучуревић који напомиње да ће настојати да споји врхунски спорт и академско образовање и да постоји начин ако постоји воља и вјера.

Коментари
Издвајамо