Бирамо спортисту октобра…

03.11.2021. - Остало

идемо даље… Октобар је био мјесец без превеликих великих резултата источно херцеговачког спорта али… Избор у организацији нашег и Вашег портала и даље траје…

Принцип од прошлог мјесеца и овај пут је исти. Пола гласова публике пола Стручног жирија Херцегспорта који и овај пут ради у саставу…

Бобан Брњош СД Леотар

Драгиша Кораћевић РК Леотар

Дарко Стевановић Карате клуб Херцеговац Билећа

Милош Васиљевић спортски новинар Гацко

Љубо Кокотовић РК Херцеговина Невесиње

Петар Спаић – Вучји зуб Требиње, је стандардни сениорски репрезентативац БиХ у друмском и брдском бициклизму, побједник посљедње трке Премијер лиге БиХ и учесник велике међународне бициклистичке трке „Кроз Србију“. Спаић је побједник бројних трка у овој години, како у друмском тако и у брдском бициклизму. Петар је шампион БиХ у маратону, вицешампион у дисциплини XЦО и бициклистичком успону, пети на Балканском првенству.

 

Василије Стојановић, осамнаестоодишњи голман Леотара који већ дуго брани гол и невесињске Херцеговине. Својим одбранам постао је понајбољи голман Прве лиге РС и несавладиви бедем невесињске рукометне тврђаве.

Дејана Бољановић, једна од најталентовањих БиХ одбојкашица и по бројним оцјенама најбољи либеро БиХ Премијер лиге БиХ. Дејана је својим играма заслужила мјесто стандардне екипе понајбоље бих екипе Гацка а ускоро, по свим процјенама наћи ће се и на репрезентативним списковима.

Чланица Карате клуба „Херцеговац“ из Билеће Ивана Самарџић у саставу репрезентације БиХ наступила је на Балканском првенству за дјецу у Поречу, Хрватска. Једанаестогодишња Ивана носилац је плавог појаса, а пласман на Балканско првенство изборила је освајањем другог мјеста у борбама, односно трећег у катама на првенству БиХ које је одржано у Зеници.Ивана је до сада освојила 48 медаља. У овој години окитила се златном медаљом у борбама на првенсту Републике Српске, сребрном медаљом из борби и бронзаном из ката на државном првенству БиХ.

 

Гласајте на овом линку:

https://strawpoll.com/pghe53e9e

 

 

Коментари
Издвајамо