Бијељински Орлови најпрецизнији

09.05.2021. - Остало

Велезар Шурбат из клуба РВИ Орао из Бијељине освојио је прво мјесто у појединачној конкуренцији а његов клуб је био најуспјешнији у екипном дијелу такмичења на 14. „Хендикеп фест 2021“ и Куп Републике Српске а то је позивни турнир инвалидних лица у стрељаштву ваздушном пушком, који је окупио 30 учесника у Требињу.

Друго мјесто у појединачној конкуренцији освојио је Здравко Црногорац из Клуба РВИ Орао Бијељина а треће Гачанин Момир Вуковић.

У екипној конкуренцији друго мјесто припало је СКИ Младост Гацко а треће Леотару РВИ.

За гатачку екипу наступили су Момир Вуковић, Момо Пљеваљчић и Жељко Марковић а за домаћина турнира Мирослав Андрић, Срђан Милојевић и Момчило Дамјанац.

Слађана Скочајић, начелница Одјељења за културу, породицу, спорт и образовање града Требиње, отварајући такмичење истакла је да је поносна што управо она отвара манифестацију.

„Мислим да је свака жена у Херцеговини имала прилику да буде мајка, сестра или кћерка, да брине и страхује. Ми смо били с једне, а ви с друге стране. Мени је задовољство што сте овдје и ја вам желим пуно среће јер сте све изазове прошли, а ово што сада радите надам се да вам причињава задовољство. Ви сте данас, сутра и увијек наши побједници“, казала је Скочајићева.

Такмичаре је поздравио и предсједник Стрељачког клуба „Леотар РВИ“ Момчило Бодирога, истакавши задовољство што је одлучено да се на Дан побједе отвори сезона у стрељаштву.

Он је напоменуо да због ограничених капацитета до 30 учесника нису могли позвати  клубове из цијеле БиХ и подсјетио да се на овој традиционалној манифестацији такмичења одвијају у двије партије те да се очекује појединачни побједник Купа Републике Српске, а за „Хендикеп фест“ се награђују три првопласиране екипе.

Предсједник Клуба РВИ „Орао“ из Бијељине Здравко Црногорац истакао је да у његовом клубу има 30 чланова те додао да су они у посљедњих шест година најбољи клуб у Републици Српској, а били су и прваци БиХ.

„Имамо и двојна држављанства тако да се такмичимо и у Републици Србији, гдје смо међу три најбоља клуба у стрељаштву што се тиче инвалида, а управо из нашег клуба на Европско првенство су ишла два такмичара, што је велики успјех за наш клуб“, навео је Црногорац.

И овогодишњи фестивал је организовао Стрељачки клуб „Леотар РВИ“, а покровитељ је град Требиње.

Коментари
Издвајамо