Бициклом и према Орјену? Што да не!!!

Аутор: Ратомир Мијановић Фото: ПД "Вучији зуб"
28.10.2020. - Остало

Ако је судити по најављеним активностима, а додуше човјек може планирати у недоглед неко то од горе ипак коначно одреди, Требиње ће ускоро добити свој бициклистички клуб.

Наиме, у оквиру Планинарског друштва „Вучији зуб“ бициклистичка секција ускоро би могла бити реорганизована у Бициклистички клуб који би и даље био у блиском „сродству“ са Планинарским друштвом.

„Успјеси наших младих чланова, Петра Спаића и Милоша Бодироге, наводе нас на нове будуће кораке, у огранизационом смислу. Да бисмо лакше и успјешније реализовали планове на пољу такмичарског бициклизма потребно је да садашњу секцију реорганизујемо у Бициклистички клуб. Тим ћемо уз постојеће активности стећи и права такмичења наших чланова под нашим клубом али и регистрације нашег бренда, трке „За сирац сира“ као званичне трке у Савезној лиги БиХ, у области брдског бициклизма. То даље омогућава прикупљање нових чланова, одржавање стручних тренинга, итд. На нама је да дамо подршку у сваком смислу младим и перспективним члановима, а ови најбољи већ вриједно тренирају за наредну сезону!Захваљујемо се Граду Требињу који је већ обезбједио новац за набавку неопходних тренажера за тренирање у зимским условима наших такмичара, те позивамо и друге заинтересоване донаторе да нам се придруже“, каже за hercegsport.com Мићо Милошевић први човјек Бициклистичке секције.

Према његовим ријечима некеод планираних активности секције, због вируса „корона“ нису реализоване, а неке, ипак, јесу. „Тачно је, отказали смо бројне заједничке рекреативне вожње, вишедневна путовања, прекограничне вожње..Ипак, упркос проблемима, одбили смо да се фаталистички „помиримо са судбином“.  Одлучили смо да возимо индивидуалне вожње или вожње у мањим групама. Реализовали смо их низ, а прву „колективну“ у сезони чланови су здушно посветили нашем рано преминулом члану, брату Жарку – Жари Вучићу. Организована је и 9. по реду трка „За сирац сира“ у Жакову а учестовали смо у изградњи Планинарског дома „Убла“.Наша перјаница Петар Спаић је ове године засијао у такмичарском бициклизму (тренутно члан БК Мостар) и начинио један велики искорак.

Чланови Планинарског друштва „Вучији зуб“, а међу њима и бициклисти, навикли су да Требињце изненађују новим, и увијек оригиналним активностима. И зато немојте се изенадити ако једног дана, а то може бити за годину двије, буде организована кружна бициклистичка трка, „Орјенски бикло вертикал“.

Хм… ко зна?

Коментари
Издвајамо