Бициклизам компаративна предност

16.12.2020. - Остало

Протеклог викенда, у Бихаћу је одржан састанак Бициклистичког Савеза БиХ, на коме су уручивана признања за најбоље бициклисте.

Нашем суграђанину Петру Спаићу је званично потврђена вицешампионска титула у брдском бициклизму у оквиру Премијер Лиге БиХ. Бициклистички клуб Мостар,  је такође заузео друго мјесто у укупном пласману, а за овај клуб су наступали Требињци Петар Спаић и Милош Бодирога и својим одличним наступима највише и допринијели овом успјеху. На сједници Бициклистичког Савеза БиХ једногласно је изабран нови предсједник Тони Зорић из БК Мостар, који је тренер Спаића и Бодироге. Општа је оцјена да је изабран истински заљубљеник у бициклизам који је својим ентузијазмом посљедњих година подигао  бициклизам на високи ниво и урадио огроман посао на промоцији бициклистичког туризма у Херцеговини.

Тони Зорић је данас обавио и посјету Требињској градској управи гдје је са руководством Града разговарао о  плановима за развој бициклистичког туризма у Херцеговини. Зорић истиче да Требиње и цијела Херцеговина имају идеалне услове за бављењем бициклизмом и да те благодети не смијемо пропустити. „Управо сјајним резултатима наших такмичара показало се да се уз велики труд и залагање могу постићи изузетни резултати, и надам се да ће локална заједница убудуће препознати труд ових момака који су на најбољи могући начин представљали свој град и клуб. Ја ћу се залагати да се  бициклизам развија у сваком дијелу Босне и Херцеговине, и даћу све од себе да се помогне младим спортистима који се баве овим изузетно напорним али и скупим спортом. Требиње свакако заслужује, уз одлично организовано Балканско првенство у цестовном бициклизму, да буде организатор неких трка,  као и кампова за припреме клубова и репрезентације БиХ“, рекао је Зорић.

Коментари
Издвајамо