Требињски пиштољаши у доброј форми

30.05.2022. - Остало

У Требињу је за викенд одржано треће коло БХ Лиге за сениоре и јуниоре у ваздушном оружју за 2022. годину – Међународни програм, на коме су стријелци ОСК „Леотар“ у конкуренцији 17 БХ клубова уз учешће 115 стријелаца одлично наставили сезону у  категорији сениори и јуниори – ваздушни пиштољ.

БХ шампиони Милко Грубач, Срђан Вукановић и Павле Мерћеп заједно са упуцаних 1624 кругова у јучерашњем колу лиге су се позиционирали на друго мјесто, што је одличан резултат и шанса за високи пласман за неку од медаља. СК Сарајево је остварило одличан резултат од 1631 круг, док је Гатачка Младост са 1540 заузела треће мјесто.

Јуниорски тим Леотара у дисциплини ваздушни пиштољ у саставу Ђорђе Миловановић (523), Александар Краљевић (503), Милан Андрић (455) у појединачном пласману је одлично одрадио свој наступ и задржао позиције у борби за неку од прва три мјеста.

„Пред нама је период припрема за наставак такмичења и надам се још бољем резултату, већ у јесењем наставку лиге, уколико нам се оствари план и подигнемо форму, извјесно је да потврдимо већ освојене норме за међународне наступе у Смедереву на Гранд При 2022.“, рекао је млади Миловановић, кадетски БХ шампион и један од најбољих младих стријелаца у дисциплини ваздушни пиштољ у Босни и Херцеговини.

Такмичење је одржано под покровитељством Спортског друштва „Леотар“ и града Требиња.

Коментари
Издвајамо