ЖОК Леотар: Нови викенд, нове радости

Аутор: Зоран Муцовић
13.12.2021. - Одбојка

Одбојкашице ЖОК Леотар навикле су спортку јавност Требиња на лијепе вијести, из викенда у викенд, Оне су тако, након суботњег освајања првог мјеста на Међународном турниру пионирки у Гацку, тачније сениорке, побиједиле ОК „Гласинац“ са Сокоца резултатом 3:1 по сетовима 19:25, 25:19, 25:16, 25:23, и тако на најбољи начин завршиле јесењи дио сезоне. Након изгубљеног првог сета, у наставку су заиграле пуно боље и оствариле важну побједу за висок пласман на прволигашкој табели.

„Све похвале нашим одбојкашицама за пожртвовање и велику жељу за побједом. Честитке и гошћама из Сокоца које ће, сигурни смо, наставити такмичење у одличној форми и бити тежак ривал за све екипе у лиги.Иако почетак првенства није тако обећавао, након завршеног првог дијела Прве лиге РС можемо бити задовољни оствареним 5. мјестом. Уз нешто повољнији распоред на прољеће, са мање гостовања, наставак очекујемо са оптимизмом да можемо испунити зацртане циљеве, првенствено опстанак, а све више од тога биће наш велики успјех. Иако смо доживјели одређене промјене у саставу у односу на претходну сезону, боље него што смо очекивали, екипа се прилагодила на прави начин, што показује и резултат на табели. Не желећи да истичемо било кога, желимо нагласити да је евидентан напредак код свих одбојкашица. Надамо се да ће пажња требињских љубитеља спорта у наредном периоду бити више на страни ових дјевојака, јер оне то свакако својим понашањем и игром, односом према раду и Клубу, заиста заслужују. Клуб је више него поносан начином на који га представљају. У паузи очекујемо појачања са факултета и добар рад у припреми за други дио сезоне“, кажу у ЖОК „Леотар“.

НајЉепши могући увод у побједу над Гласинцем направиле су пионирке Леотара. Оне су освојиле турнир у Гацку побиједивши ОК „Будућност“ из Подгорице резултатом 3:2, а затим и домаћина, ЖОК „Гацко“, резултатом 3:0.

И за крај, шлаг на торту.

И ове године, на позив пријатеља из ОК „Раднички“ Београд, ЖОК „Леотар“ учествује на 3. Меморијалном турниру у част Мирка Бутулије, у Београду.

Турнир ће се одржати у недељу, 26.ог децембра.

Коментари
Издвајамо