ЖОК Леотар на Меморијалу „Мирко Бутулија“ (фото)

Аутор: ЖОК Леотар
30.12.2021. - Одбојка

Претходног викенда учетвовали смо на 3.Меморијалном турниру „Мирко Бутулија“, у Београду. Иако је резултат био у другом плану, била је ово прилика да одмјеримо снаге са искуснијим и квалитетним екипама из Србије. Са друге стране прилика за дружење и нова познанства. Поред одигравања утакмица имали смо вријеме за обилазак Београда. Користимо прилику да се од срца и најискреније захвалимо пријатељима из ОК „Раднички Бластерс“ на позиву и гостопримству. Надамо се да ће бити прилике да им узвратимо на најбољи могући начин.

Изнад свега треба напоменути да нас је у Београд довело сјећање на човјека, поријеклом са ових простора. Тај човјек је Мирко Бутулија, који је трагично изгубио живот у 42. години. Био је велики пријатељ Одбојкашког клуба „Раднички Бластерс“, један од најзаслужнијих за његов напредак и опстанак. Био је један од оних који је остваривао успјехе, унапређивао рад институција на чијем је челу. За пет година, колико је водио Ауто-мото савез Србије очувао је систем компактним и профитабилним и побољшао углед ове организације у српским и међународним оквирима. Захваљујући веома успјешној међународној сарадњи коју је Бутулија остваривао, Ауто-мото савез Србије стекао је завидан углед у свијету ауто и мото спорта.

Бутулијин ангажман превазилазио је границе Србије. Кроз чланство у Управном одбору Централно-европске зоне ФИА (Међународна аутомобилска федерација) залагао се за развој и популаризацију ауто-мото спорта у Србији. Први пут у историји као представник са Балкана, Бутулија је 2017. године изабран за члана Управног одбора ФИА регије 1. као дипломирани економиста, био је и члан Извршног одбора у “АМС Осигурање” а.д.о. и уважени члан Управног одбора Удружења осигуравача Србије.

У 2014. години Бутулија је изабран за предсједника Рукометног клуба “Црвена Звезда”. И о овој области постиже успјех – Клуб остаје у лиги, али и после дужег времена финансијски стабилан. Обављао је и функцију потпредсједника Управног одбора Рукометног савеза Србије. Рођен је 19. септембра 1976. године у Дубровнику, а дјетињство је провео у Требињу. У Београду је наставио школовање. Поријеклом Херцеговац, Бутулија је радио на очувању традиције и обичаја родног краја, кроз Удружење Требињаца “Јован Дучић” Београд, у ком је обављао функцију потпредсједника. Бутулија је био ожењен и отац четворо дјеце.

 

Коментари
Издвајамо