Уз нову опрему до Прве лиге РС

13.05.2021. - Одбојка

Талентоване одбојкашице ООК „Леотар“ из Требиња иако веома младе већ биљеже завидне резултате. Сениорке су тренутно прве на табели у Другој лиги Српске, а на свим утакмицама бодове су освајале играјући у само једној гарнитури дресова. Због тога им је компанија Моззарт донирала нову гарнитуру и штуцне. Тренутно се спремају за борбу за улазак у Прву лигу, па се надају да ће им нова опрема донијети срећу на том путу.

-Баш смо се обрадовали, мало је донатора као што је Моцарт – који хоће од срца да помогне клубовима у времену када је спорт прилично занемарен. Послали смо молбу и нисмо очекивали да ћемо тако брзо добити одговор да нам стижу нови дресови и штуцне. Презадовољни смо квалитетом опреме, хвала Моззарту од срца, видимо да много помажу спорт и само нека тако наставе – каже Драган Пајић, предсједник Омладинског одбојкашког клуба „Леотар“. До сада је клуб био у незгодној ситуацији при одласку на гостовања јер је требало да боје дресова буду различите од противничке екипе, а они су имали само једну. Уз нову гарнитуру од Моззарта више неће имати тај проблем. Тренутно окупљају 90 одбојкашица. Осим сениорки, у клубу имају кадетску, јуниуорску и пионирску селекцију. Финансирају се махом од чланарина и градског гранта. Чланарине су им, кажу, најниже у граду, а дају и попуст уколико више дјеце из једне породице тренира у Леотару. Циљ је да омасове овај клуб и привуку младе да тренирају. Самостално плаћају термине за закуп спортске дворане и накнаде тренерима. Зато им помоћ племенитих донатора спорта, какав је Моцарт, даје додатни вјетар у леђа.

-Свакодневно се трудимо да помажемо развој домаћег спорта. Радо улажемо у развој младих талената, па се надамо да ће нова опрема донијети нове успјехе и одбојкашицама требињског Леотара – каже руководилац Дирекције корпоративних послова Моззарта, Селма Салкановић.

 

Коментари
Издвајамо