Три Билећанке на Евро смотри

19.08.2021. - Одбојка
Билећа се може похвалити да има три представнице на Европском првенству за
одбојкашице, а чак четири дјевојке некада су браниле боје нашег „Херцеговца“!
Женска одбојкашка репрезентација Босне и Херцеговине данас ће против селекције Србије започети наступ на Европском првенству. Дајана Бошковић и Милица Ивковић не крију да су добро расположене, да је атмосфера у репрезентацији и више него сјајна, те да очекују да пруже велики отпор Тијани Бошковић и репрезентативкама Србије.
„Послије квалификација и Сребрене лиге, имале смо довољно времена да се одморимо, напунимо батерије за припреме које су прошле у најбољем реду. Дошли смо са великом жељом и мотивом да се покажемо у најбољем свјетлу на овом такмичењу. Ово је за све нас први пут да играмо Европско првенство и свакако да је прелијеп осјећај наћи се међу најбољим репрезентацијама Европе“, каже Милица Ивковић.
Милица је истакла да немају никакав притисак од стране стручног штаба када су резултати у питању, те да у сваку утакмицу улазе растерећено.
„Наше је да дамо свој максимум, а вјерујем да са нашом игром можемо и изненадити. Пролаз у осмину финала вјерујем да би било одушевљење за све нас. Побједу можемо да тражимо против Азербејџана и Француске, па чак и Белгије“, каже Милица.
Дајана Бошковић истиче да су Милица и она са репрезентацијом Би Х дебитанти на овом, историјском Европском првенству.
„Припреме су прошле сјајно, атмосфера у екипи је феноменална. Значи нам то што смо заједно од априла. Одиграле смо квалификације за ЕП, те Сребрну лигу, и сада Европско првенство. Једна од најуспјешнијих година за све дјевојке и репрезентацију. Мислим да немамо чега да се плашимо, играћемо максимално растерећено и даћемо све од себе да се покажемо у што бољем свјетлу. Ми се припремамо утакмицу по утакмицу. Свакако да ћемо своје шансе да тражимо против Азербејџана, Француске и Белгије, али максимално фокусирани идемо и на утакмице против Србије и Русије“, каже Дајана Бошковић.
Од тренутка када је био познат састав група за Европско првенство највише пажње привлачи сусрет Србије и Босне и Херцеговине, који је занимљив и по томе што ће се сестре Бошковић наћи са двије стране мреже. Билећанима неће бити лако да одлуче за кога да навијају, да ли да подрже деби Дајане и Милице или да бодре ону која им годинама доноси много радости и најсјајних одличја.
„Посебан је осјећај играти против Србије. Послије дужег времена бићу са сестрама Бошковић на истом терену. Овога пута ће Тијана бити на супротној страни мреже. Сигурно да ће ми се бар на кратко вратити осјећај када смо заједно играле у Херцеговцу. Овим путем поздрављам све наше Билећане и желим да, ако буду у могућности уживају у данашњем мечу“, каже Милица Ивковић.
Дајана и Тијана до сада никада нису играле једна против друге у репрезентативној одбојци, али јесу у клупској.
„Да, играћемо против Тијане. Знамо ко је репрезентација Србије и како оне играју, али не дижемо бијелу заставицу. Свакако да ће та утакмица бити посебна, поготово за мене јер играм против сестре. Три представнице ОК Херцеговац, на овако великом такмичењу, мало ли је?! Билећанима поручујем да нас прате и подрже, како Тијану и репрезентацију Србије, тако Милицу, мене и репрезентацију БиХ“, каже Дајана Бошковић.
Најзанимљивије мечеве Европског првенства можете гледати на програму Радио-телевизије Републике Српске. Меч Србија – БиХ можете пратити и на каналу ТВ Арена данас од 17.00 часова.
Коментари
Издвајамо