Требињке у Вакифбанку

17.06.2021. - Одбојка

Лијепе вијести данас смо добили из Омладинског одбојкашког клуба Леотар. Наиме чланице овог клуба, младе и талентоване Стефанија Пајић, Јефимија Јовановић и Јована Турањанин ових дана се налазе на припремама у Вакифбанк-у из Истанбула, једног од великана европске одбојке.

Оне су се нашле међу 18 најбољих кандидата, за избор млађих селекција а, како нам саопштава Марко Поповић тренер ООК Леотар, слична сарадња биће настављена и у наредном периоду.

„Ове три наше играчице ће наставити рад у нашем клубу уз праћење њихових тренера, који ће пратити и кориговати рад са дјевојчицама. Вакифбанк је најбољи турски клуб, а и међу најбољим свјетским. У њему су донедавно играле и српске репрезентативке Маја Огњеновић и Милена Рашић.Одбојкашице нашег клуба су показале да се труд и рад исплати“, кажу о ООК Леотар.

Школа одбојке ВакифБанк-Сарајево, са којом су у Турску дошле и чланице ООК Леотар,  отворена је 14. децембра 2018. и тако је ВакıфБанк постао први клуб који је отворио школу одбојке у иностранству. ВакифБанк има 7 школа одбојке.

Заједно са Сарајевом, ВакифБанк има седам школа одбојке, двије у Истанбулу, двије у Анкари, једну у Измиру и једну у Бурси. У овим школама девојчице обучавају стручни и искусни тренери. Одбојкшице које покажу довољну истрајност и дисциплину добијају потврду о учешћу, а такође одабрани талентовани студенти су примљени у омладински тим Вакифбанка са могућношћу даљег напредовања.

Коментари
Издвајамо