Тијана Бошковић остаје у Турској

15.01.2021. - Одбојка

Тијана Бошковић је потписала нови уговор са труским Езачибашијем. Најбоља српска одбојкашица је парафирала двогодишњу сарадњу са клубом чији дрес носи од 2015. године.

Бошковићева је већ годинама ударна игла славног клуба из Истанбула и није желела да мења средину. Упркос позивима из Италије, Кине и од градског ривала Фенербахчеа што је у разговору за Журнал признао и тренер Зоран Терзић, Тијана није желела да мења клуб у којем је постала једна од најбољих на свету. Водећи се спортским мотивима пре финансијских, српска одбојкашица се нада да ће у наредне две године освајати велике трофеје са Езачибашијем којој јој недостају.

Од доласка у истанбулски клуб, Тијана је освојила по једну титулу на СП за клубове, ЦЕВ купу, Купу Турске и још три трофеја у Суперкупу Турске. Стизала је и до завршница Лиге шампиона и првенства Турске али је Езачибаши завршавао као други или трећи на крају. Тијанина жеља је да се то промени и да са Езачибашијем осваја највеће домаће и међунароне трофеје.

„Срећна сам што се моја сарадња са породицом Езачибаши наставља и после шест година. Надам се да нас заједно чека много незаборавних момената и обећавам да ћу као и увек давати све од себе“, рекла је Тијана Бошковић после потписа новог уговора.

А Тијани ће се испунити и још једна жеља. Турски и италијански медији најављују да ће опет ће заиграти у тиму са Мајом Огњеновић са којом годинама у репрезентацији чини најбољу дијагоналу света и са којом је већ била саиграч у Езачибашију од 2016. до 2018. године. Претходне две сезоне је дириговала игром градског ривала Вакифбанка, а у наредним данима би требало да се врати у бивши клуб.

Коментари
Издвајамо