Спортиста мјесеца херцегспорта Анета Ивковић: Слога и међусобна љубав Вележови адути

12.05.2022. - Одбојка

У темељу успјеха Одбојкашког клуба Вележ из Невесиња је породица.

Породица као основна ћелија друштва, породица као основна ћелија успјеха. Скоро па да је то једностано. Заједничка енергија усмјерена ка истом циљу увијек резултира добрим резултатом, али и одличним појединцима који су сви редом, талог за свијетлу будучност клуба.

У два досадашња избора за најбољег спортисту мјесеца које наш сајт организује, ласкава титула је ишла за Софију Братић и Маријану Бркић.

Овај пут, медаљон за најбољег спортисту мјесеца иде Анети Ивковић.

„Најприје велико хвала свима који су гласали за мене. Ја сам се потајно  надала и вјеровала сам да це ме изабрати“, каже нам кратко на почетку разговора и наставља.

„Иза нас у Одбојкашком клубу Вележ је веома  успјешан период. Постали смо кадетски прваци Републике Српске и пласирали се на завршни турнир за првака БиХ , успјешно смо окончали сезону у сениорском такмичењу пласманом на 3. мјесто на табели. Још да додам, били смо прваци на регионалном школском првенству гдје сам ја изабрана за најбољег играча и пласирали се на републичко школско такмичење. Оно што нас у клубу, према мом мишљењу краси и диноси предност је  пожртвованост како нас тако и тренера, слога у екипи и љубав која влада међу нама. И на терену али и ван њега“.

Трик питање које је услиједило, а гласило је колико су тренери задовољни њеним наступима Анету није изненадило:

„Надам се да јесу обзиром да сам стандардни играч у првој постави“.

Ова млада дјевојка је ученица 9. разреда Основне школе у Невесињу и одличан је ученик.

„Трудим се да ускладим школске обавезе. Спорт ми наравно одузима слободно вријеме па немам баш довољно времена за дружење са пријатељима. Приближава нам се „мала матура“ и сви је у разреду једва чекамо. Полако приводимо крају сва такмичења али ја нажалост  нисам могла отићи на екскурзију због републичког такмичења и припрема за државно првенство. Али пта да се ради“, говори нам ова дјевојка.  Анета полако ствара слику о својим „наступима“, како у школи тако и на одбојкашком терену у наредном периоду.

„Ја ћу се наравно трудити као и у претходном периоду да све посложим и ускладим на најбољи могући начин при том не запостављајући ни школу ни спорт јер то су тренутно моји приоритети“.

И за крај овог разговора, несвјесно, вратили смо се на почетак цијеле приче. На породицу. На слогу. На пожртвовање.

„Ја имам пуну подршку својих родитеља који усклађују своје обавезе са мојим тренинзима и такмичењима и максимално су упућени у сва моја спортска дешавања. Најстарија сам у породици од четворо дјеце. Ускоро, ја се надам, могла бих у кући да добијем велику конкуренцију. Моја млађа сестра већ игра за пионирску и кадетску селекцију“, каже нам на крају најбоља спортисткиња мјесеца априла, нашег и вашег херцегспорта, одбојкашица Вележа Анета Ивковић од које, Боже здравља, али и њених колегиница, очекујемо нове узлете, поене, побједе…

Коментари
Издвајамо