Софија Братић каријеру наставља у Бањалуци

12.07.2022. - Одбојка

Досадашњи капитен ОК“Вележ“ Невесиње, Софија Братић, која игра на позицији примача сервиса, од наредне такмичарске сезоне играће за екипу УОК „Бањалука Волеј“ из Бањалуке, запаженог учесника и члана Премијер лиге БиХ . Бањалучки тим је већ дуже вријеме показивао интересовање за невесињском одбојкашицом а ових дана је дошло и до коначног договора и реализације трансфера између два клуба. УОК “ Бањалука Волеј“ преузео је обавезе око наставка школовања, смјештаја, хране и стипендије за одбојкашицу из Невесиња, обезбјеђујући све потребне услове за боравак у новој средини. Уговор са одбојкашицом потписан је на двије године до краја средњошколског образовања, са могућношћу продужења, а трансфер је верификован уз обострано уважавање и разумијевање преко представника два клуба, предсједника Вележа Богдана Ботића и директора БЛ Волеја, Војислава Опачића.

Софија Братић, као капитен тима, предводила је Вележ до историјских успјеха овог клуба, титуле пионирског шампиона РС (2020), уласка у Прву лигу РС (2021),

титуле кадетског шампиона РС (2022) као и звања кадетског вицешампиона БиХ (2022). Из УОК “ Бањалука Волеј“ изјавили су: „Пресрећни смо што једна оваква дјевојка појачава наше редове, јер се ради о јако перспективној одбојкашици и сјајној ученици која ће своје школовање наставити у бањалучкој Гимназији. Осим тога жеља би нам била да у обостраном интересу потпишемо уговор о дугорочној сарадњи између два клуба јер посао који ови људи раде у Невесињу је заиста вриједан дивљења. Као плод тог рада стигао је пласман у Прву лигу РС и освајање трећег мјеста у истој, те сјајни наступи у такмичењима млађих категорија.

У срдачном разговору са господином Богданом Ботићем предсједником ОК Вележ, смо се усагласили да дијелимо исте вриједности и љубав према игри“. „Наш циљ је сарадња са клубовима и срединама  које својим радом, одрицањем, људским квалитетима дијеле исту одбојкашку филозофију, истичу у овом клубу.

 

Коментари
Издвајамо