Сестре Биберџић на понос Билеће

Аутор: bilecavijesti.blogspot.com
30.06.2022. - Одбојка

Много пута смо до сада писали о успјешним спортистима из нашег града, који своје каријере граде широм државе и регије.Нажалост, да није нашег писања, тешко да би јавност била упућена у све оно што наши спортисти константно постижу, и како позитивно представљу свој град. Овај пут ћемо акценат ставити на породице које имају двоје и више успјешних младих чланова широм спортских борилишта.

Данас ћемо говорити о породици Биберџић. Владислав и Новка изњедрили су три предивне дјевојке, Јовану, Анђелу и Горицу. Иако се у породици нико није бавио спортом Бог им је подарио огроман таленат за одбојку који су оне својим радом и трудом, већ увелико надоградиле успјесима. Док живимо у свијету у ком је добро и лијепо екстрем, а лоше „ново нормално“ ове три јако приземне дјевојке, своју дивну причу цртају на терену.

Кренимо од репрезентативке. Јована има 21 годину и са Бимал Јединством је актуелни шампион БиХ, побједник Купа БиХ, Купа РС, и репрезентативка БИХ. Са само 21 годином Јована је освојила прегршт трофеја. Поред тога што је успјешна одбојкашица, Јована је и студент Економског факултета.

Анђела ће у јулу напунити 24 године и наступа за Борац из Бања Луке са којим је у сезони иза нас освојила титулу шампиона РС, те остварила пласман у Премијер лигу гдје ће јој сестра Јована бити вјероватно и најтежи противник. Анђела је и успјешан студент и тренутно је четврта година Хемије.

И за крај, најмлађа, Горица, која има 16 година, члан је нашег Херцеговца са којим је ове године наступала у Првој лиги РС. Она је ученица првог разреда гимназије и пред њом су тек, како лични тако и клупски, успјеси и трофеји.

Владислав и Новка су засигурно поносни на своју фантастичну тројку, а свакако то треба бити и цијела Билећа, те општинска управа, али и јавност, не смију да дозволе да истицања успјеха младих из нашег града буду спорадична, и лако заборављива.

Надамо се да ће из сезоне у сезону, број младих и успјешних из наше мале средине само расти, али и да ће политичари учинити све да их подрже, обезбиједе боље услове за рад, и адекватно вреднују њихове резултате.

Јер међу основцима засигурно има нека нова Тијана, Глорија, Дајана, Јована, Милош, Спасоје или било ко од наших, већ увелико, етаблираних спортских брендова, који уз малу подршку чекају свој бљесак.

Коментари
Издвајамо