Опструкције и у одбојкашком свијету

01.10.2023. - Одбојка

Скупштина Одбојкашког савеза Босне и Херцеговине није усвојила Извјештај о раду за период септембар 2022. – септембар 2023. године као ни Извјештај о финансијском пословању за 2023. годину.

Против ових докумената били су делегати из Одбојкашког савеза ФБиХ.

-Разочаран сам односом колега који долазе као представници Одбојкашког савеза ФБиХ. Неусвајајући извјештаје, а нажалост ни финансијски план директно су против одбојкашког спорта у БиХ, а посебно против репрезентације. Не знам због чега су то урадили, али вјероватно су инструисани од одређених руководних структура ОС БиХ. Жао ми је, али изгледа да је на овај начин утабан пут нејединству у одбојкашком спорту БиХ, што никада до сада није био случај – рекао је члан Скупштине ОС БиХ Дејан Травар.

Директор Универзитетског одбојкашког клуба БЛ Волеј Војислав Опачић такође је разочаран посљедњим дешавањима и односом федералног савеза.

– Плашим се да је дјеловање Одбојкашког савеза Ф БиХ у смислу да се наплаћују таксе играчицама и играчима који прелазе из Федерације у Републику Српску корак ка разградњи и нејединству Одбојкашког савеза БиХ. Нисам сигуран да ли је овакво дјеловање у складу са правилима Европске одбојкашке конфедерације и да ли је законито, али у сваком случају неморално. На овај начин, одлука из Федерације БиХ ентитеским савезима даје обрисе државности и репрезентативности , јер се такве таксе наплаћују само приликом преласка из једне у другу националну федерацију – објаснио је Опачић.

Неусвајање извјештаја и финансијског плана доводи у питање будуће финансирање Одбојкашког савеза Савеза БиХ.

Коментари
Издвајамо