Одбојкашице ОК ,,Вележ“ исписале историјске странице клуба

15.06.2021. - Одбојка

Још једна сезона за памћење за наш мали клуб! Браво дјевојке! Браво дјевојчице! Браво тренери! , пише у објави на Фејсбуку  Одбојкашког клуба Вележ невесиње.

Одбојкашице ОК Вележ Невесиње, су исписали историјске странице клуба, онако, тихо из сјенке, када то многи нису очекивали од њих, чак ни они што често воле бити нереално оптимисти.

“Питате зашто? Па зато што су најстарије међу њима 2005. годиште. Зато што су прошле године све оне играле пионирску лигу коју су супериорно освојили без пораза у цијелој сезони, а сада исти тај састав је успио да направи још већи подвиг и као другопласирани састав у Другој лиги РС избори улазак у Прву лигу РС кроз велике двобоје на финалном турниру са екипама ЖОК Братунац и ОК Борац Бањалука. Зато што су имали заиста исувише скромну логистичку и финансијску подршку потребну за високе домете. Да, сви наведени елементи им нису ишли у прилог и тјерали су на сумњу и суздржаност када је у питању њихов пласман на крају сезоне. Али зато су ове дјевојке имале нешто што многи други немају. Имали су велико срце, вјеру у успјех, у постављени циљ, заједништво и енергију која их води, без респекта, у отворени фајт са искуснијим екипама. Рушили су, лагано, све редом. Препреке су падале једна за другом, како у сениорском и кадетском рангу тако и пионирском који је ове сезоне наступио са дијелом прошлогодишње поставе и неколицином млађих играчица. Сва три састава су изборили финалне турнире, што је само по себи велики успјех. Сениорке ће, након великог подвига, од јесени наступати у Првој лиги РС, кадеткиње су завршиле као четврте у РС, док је пионирски састав играо финала и за првака РС и за првака БиХ. У оба случаја противник им је био екипа ОК Либеро из Бијељине који је био успјешнији од нашег клуба. Иако наше пионирке нису успјеле одбранити титулу шампиона РС освојену претходне сезоне успјех је немјерљив и за сваку похвалу, јер су сребро потврдиле и на државном нивоу.

Захваљујући нашим тренерима Предрагу Никитовићу и Синиши Чабрилу и нашем младом тиму одбојка је постала популаран спорт у Невесињу, који се све више прати и све више омасовљује. Ми смо, заиста поносни на вас и надамо се да ћете нам и у наредном периоду доносити много радости и да ћете заједно расти и ви и клуб до спортских висина. У наредном периоду очекујемо још већу подршку нашем клубу од локалних структура која ће бити потребна за већи ниво такмичења. То су ове дјевојке заслужиле, својим понашањем, скромношћу, игром и спортским резултатима. Невесиње се поноси са вама, наводи се у званичном саопштењу клуба.

За сениорски састав који је изборио Прву лигу су наступале:

Софија Братић (к), Марија Торовић,Маријана Бркић,Анета Ивковић,Сара Маврак,Ивана Окука, Санда Чворо, Вања Вуковић,Сања Стајић,Ана Перовић,За пионирски састав који је освојио друго мјесто у РС и БиХ су наступале:,Марија Торовић (к),Анета Ивковић,Маријана Бркић,Вања Вуковић,Ана Перовић,Лана Шаренац,Инес Ивковић,Ивана Чабрило,Наталија Перовић,Емилија Бештић,Лара Вучуревић,Маја Кљакић,Катарина Иваниш.

Коментари
Издвајамо