Одбојкашицама Љубиња дресови на дар

28.01.2021. - Одбојка

Борба за равноправан положај жена одиграва се и на спортским теренима, а дјевојке које нижу успјехе на највећим такмичењима из године у годину подижу женски спорт у БиХ на највиши ниво. Међу њима су и одбојкашице клуба Љубиње БАНКОМ које биљеже добре резултате у Првој лиги Републике Српске. Оне су инспирација свим младим спортисткињама у БиХ, којима компанија Моцарт помаже да крче пут ка звијездама. Због тога су на њихову адресу послали двије нове гарнитуре дресова.

– Дјевојке су биле изненађене Моззартовим поклоном и нису криле одушевљење. Стално кубуримо са спортском опремом, а сада свака играчица има по два дреса, што нам заиста много значи за нашу женску екипу која је у успону. Свака донација у опреми добро нам је дошла и због тога све похвале за компанију Моцарт – каже технички секретар клуба Љубиње БАНКОМ, Миладин Рудан.

Иако је Љубиње познато као град одбојке, њихови мушки и женски тимови немају баш идеалне услове за напредак. Свједоче да веома тешко обезбијеђују средства за рад и да клуб функционише захваљујући локалној власти и појединачним донацијама. Упркос томе, једини женски спортски колектив у Љубињу стабилан је прволигаш, па је и интересовање млађих генерација да им се придруже велико.

Коментари
Издвајамо