Невесињке поражене на Сокоцу

27.11.2021. - Одбојка

У 9.колу. у својеврсном дербију Прве лиге РС за одбојкашице у Сокоцу су снаге одмјерили домаћа екипа ОК Гласинац и наш тим ОК Вележ.

Побиједио је тим Гласинца са 3:0 по сетовима 25:16, 25:14, 25:23. Одбојкашице Вележа су добро отвориле оба прва сета али су низом техничких грешака и грешкама из сервиса дозволиле противнику да средином сета стигне до опипљивије разлике. У трећем сету је виђено највише узбуђења гдје је наш тим имао ситуацију да се потпуно врати у меч али је лошим рјешењима у завршници дао прилику домаћем тиму да стигне до максималног резултата. Наиме, Гласинац је водио у трећем сету 15:7 након чега Невесињке успијевају доћи до 17:17 па онда и до водства 23:19. Сет је био веома близу који би их вратио у утакмицу. „Долази у том моменту и до пар спорних судијских одлука што су ишле у корист домаћина и Вележ не успијева да ријеши сет у своју корист. Треба истаћи да наш тим у ростеру данас није могао рачунати на три одбојкашице које су оправдано изостале са овога меча“, кажу у ОК Вележ.

Поред овога пораза Вележ је задржао четврту позицију на табели Прве лиге са 17 освојених бодова.Наредног викенда у Невесињу гостује екипа бањалучког Борца, једина екипа са максималним учинком која има све побједе у првих девет кола.

Коментари
Издвајамо