Лош старт херцеговачких одбојкашица

26.09.2021. - Одбојка

Четири источнохерцеговачке екипе, које се такмиче у Првој женској одбојкашкој лиги РС лоше су стартовале у Првој лиги РС, три екипе су поражене убједљивим резултатом, а четврта је одложила старт.

Али кренимо редом.

Уз одсуство неколико стандардних одбојкашица, одбојкашице Леотара претрпиле су пораз у 1. колу у Бијељини резултатом 3:0 по сетовима 25:19, 25:14, 25:20.

.“Током већег дијела првог и трећег сета виђена је изједначена игра, али су ипак у завршницама домаће одбојкашице играле са више концетрације и меч заслужено ријешиле у своју корист. Упркос томе, радује игра наших одбојкашица, у утакмици која је некима била дебитантска у овом рангу такмичења. Свакако да ће пораз послужити као још већи мотив за рад у наредном периоду“, кажу у ЖОК „Леотар“.

Чланице ОК Вележ такође су поражене максималним резултатом, у Бањалуци  код екипе Инове резултатом 3:0. Вицешампионке су биле прејак ривал.

Екипа домаћина је увјерљиво поразила наш тим који је одиграо испод својих могућности, посебно у прва два сета. У трећем сету наше дјевојке су се ослободиле притиска и одиграле боље али недовољно за повратак против снажног противника. Прилика за поправни и прве бодове је већ наредног викенда у Невесињу гдје ће екипа Вележа бити домаћин екипи ЖОК Леотар из Требиња. Примарни циљ наших одбојкашица у првој сезони је опстанак у прволигашком друштву, тако да ће сваки бод бити веома битан а надамо се да ће борбеношћу и залагањем успјети у зацртаним намјерама“ кажу нам у ОК Вележ.

Рецимо да су и одбојкашице Херцеговца поражене са 3:0 а да је меч Љубиње – Маглић одложен. У сљедећем колу у Невесињу играју Вележ и ЖОК Леотар, Херцеговац је домаћин Либеру из Бијељине а Љубиње гостује у Источном Сарајеву.

Коментари
Издвајамо