Љубињска одбојка-Времена тешка, али опстајемо

13.10.2021. - Одбојка

На источно херцеговачкој спортској сцени неке вриједности су константне.

Одлив талената, стварање нових, непресужни извор шампиона који се објавља…. и све то можемо изједначити са љубињском одбојкашком причом.

Времена су лоша, шампиони одлазе и нови долазе али „микаса“ се под Радовињом и даље „смечује“ и котрља.

Ситуација, као и сваке године, није нимало сјајна. Корона, буџет умањен, утакмице без публике…али хвала Богу, Општина и наша два главна спонзора имају слуха и у овим временима па се некако „копрцамо“. Полако се публика враћа и то је добро. Да не играмо за празну салу.  Имали смо и значајну финансијску иЊекцију за славу града на донаторском ручку гдје смо инкасирали значајну суму таман да прегурамо до нове расподјеле буџета. Што се тиче донаторског ручка, морам да нагласим, да је на иницијативу нашег начелника, Стева Драпића, господин Мирко Шаровић се заузео и највише учествовао у самој организацији и прикупљању новца. То му није био први пут да нам помаже и велико хвала што има слуха за спорт у Љубињу“ каже за херцегспорт Василије Вања Козић, предсједник Одбојкашког клуба Љубиње банком.

Он истиче да је о амбицијама клуба, живећи радећи у оваквом времену, вуијек незахвално говорити. Али…

Што се тиче амбиција и састава екипе, могу рећи да имамо врло јак и врло озбиљан тим. Већином су млади момци, четири, пет,  повратника је сад у клубу који тренирају као да су средњошколци па се доказују. И самим тим пружају примјер овим младима. Ту су капитен Козић, Топаловић, Тохољ, Мичета, Ђогић, Дангубић, Пепић, Косјерина…вратили су се Кнежевић, Јањић, Пецељ, Самарџић, Мићић…Крајем мјесеца играмо у Брчком полуфинале купа и то ће бити велики тест за ове момке. Морам да напоменем да смо освојили меморијални турнир „Јово Ђурић “ гдје смо у финалу побједили екипу „Босне“ из Сарајева са максималним рекао. И то је већ био показатељ да са овом момцима немамо разлога за страх, не за опстанак у лиги, као што је било претходне године, него да идемо у плеј оф за првака. Само да их здравље послужи и мало спортске среће. Стартовали смо одлично. Идемо даље“, каже Козић.

Дворанска инфрастуктура и даље представља проблем.

Што се тиче сале, тај проблем је стално присутан. Нисмо једини који имају тај проблем. За сад људи из савеза имају слух, па до кад, видићемо. Ради се нешто и по том питању, али не бих даље“, наставља.

Али нису само мушкарци, сениори у центру пажње. Максимално се посвећује пажња и осталим категоријама.

Поред мушкараца имамо и цурице које су јако добро стартовале и већ имају 6 бодова из двије утакмице. То су све средњошколке са једном повратницом – Бокић. Поред два прва тима који путују по цијелој БИХ, на шта одлази највиши дио новца, ми имамо и златну дјечицу који су сваке године на завршницама у свим категоријама и већином их освајају. Значи, ОК „Љубиње – Банком „, има пет тимова које финансирамо. Тако да, није лако све испратити, али захваљујући добрим људима, све смо стигли“, каже за Херцегспорт Василије Козић предсједник ОК Љубиње банком.

 

Коментари
Издвајамо