Љубињке морају боље

06.12.2022. - Одбојка

Одбојкашка полусезона за дјевојке из Одбојкашког клуба „Љубиње банком“ је завршена. Посљедњу утакмицу за ову календарску годину што се тиче прве лиге Републике Српске  одбојкашице су одиграле данас против екипе „Црвена Звијезда“ у Обудовцу. Раније је ванредно одиграна утакмица 11. кола против екипе „Инова“ из Бања Луке.

„Што се тиче утакмице у Обудовцу, договор из свлачионице није био испуњен. Није све функционисало онако како смо очекивали. Неки сегменти игре нису приказани на начин којим су рађени на тренинзима. У прва два сета игра је била идентична код обје екипе. Домаћин је у самом старту направио благу предност и сачувао је до краја. Већ трећи сет наше одбојкашице показују мало бољу игру од претходна два. Јавља се и вођство средином сета, али недовољно за преокрет или било какве бодове, јер су наше одбојкашице у кључним моментима направиле неколико несвојствених грешака, тако да је семафор показивао великих 3:0 за одличног домаћина“, кажу у клубу.

Дјевојке из Љуибња су у првом дијелу првенства забиљежиле само једну побједу, и уписаних шест бодова. Зацртани циљеви од самог почетка сезоне нису испуњени. „Остаје жал за неким изгубљеним утакмицама, са којим би пласман у овој полусезони био још бољи. Сљедећа година свакако доноси нове изазове. Наше одбојкашице још нису на неком жељеном нивоу, али се могу примијетити жеља и труд који улажу да би оправдале велика очекивања. Иза нас остаје поприлично тешка полусезона. Иако смо се пољуљали неочекиваним поразима у протеклим колима, потрудићемо се да докажемо оно што знамо и што се од нас очекује. Ово је млада екипа која је до сада показала високе амбиције, сложност, жељу, труд, стекла велико искуство, а нажалост било је и лоших тренутака, неочекивано слабих издања и низа неуспјешних утакмица…Али све је то саставни дио спорта. А сад је пред нашим дјевојкама пауза. Пауза без утакмица, али не и без тренинга. Битно је да дјевојке имају жељу да наставе са добрим тренинзима, и циљ да побољшају квалитет игре и уђу у сигурносну зону опстанка“, кажу у Одбојкашком клубу Љубиње банком.

Коментари
Издвајамо